1000mods: Επιστροφή στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα!

Αν κάποιος με ρωτούσε με τι μουσική vibe-άρω, με τι είδους μελωδίες ταξιδεύει το μυαλό μου ή τέλος πάντων τι μουσική ακούω όταν θέλω να αποφορτιστώ από την πίεση της ρουτίνας, θα του έλεγα «Έλα στην Τεχνόπολη στις 10 Σεπτέμβρη να δεις τους 1000mods!». Δε θα μπορούσα να του περιγράψω με συγκεκριμένες λέξεις. Αυτόματα όμως θα σκεφτόμουν καλλιτέχνες που με τη μουσική τους διευκολύνουν την επίτευξη των παραπάνω στόχων και σίγουρα, όπως καταλάβατε, οι 1000mods θα βρίσκονταν ανάμεσα σε εκείνους. Στην πρώτη πεντάδα, κιόλας, τολμώ να πω.

1000MODS | YOUTH OF DISSENT

So many days, από τότε που τους απολαύσαμε στην Ελλάδα γενικά – μιας και είναι ταξιδιάρες ψυχές και πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις, μόνιμα σε ένα βανάκι μέσα είναι – και ειδικά όπως τους αρμόζει – Covid αφού. Φέτος, όμως, επιστρέφουν δυναμικά και πολλά υποσχόμενοι με τους stoner, grunge, dessert – και ό,τι άλλο θυμίζει ερημικό τοπίο – ρυθμούς τους για να μας παρουσιάσουν το τελευταίο τους δημιούργημα που ακούει στο όνομα “Youth of Dissent“. Το album που πρόκειται να μας παρουσιάσουν ξεχειλίζει 90ίλα.

Oι 1000mods επιστρέφουν στην Τεχνόπολη

Από τα πιο εκρηκτικά κομμάτια του δίσκου (βλ. “Lucid“) μέχρι τα πιο ατμοσφαιρικά (βλ. “Young”), είναι αναπόφευκτο κατά την ταπεινή μου γνώμη να μεταφερθούμε με συνοπτικές διαδικασίες σε κάποιο σκηνικό βγαλμένο από την – ίσως λίγο αδικημένη – δεκαετία του 90’.

Για παράδειγμα, σε κάποιο αστικό τοπίο όπου έφηβες υπάρξεις με τα φαρδιά τους τζιν και τα καρό τους πουκάμισα συγκεντρώνονται σε πίστες και σε πλατείες και ξεδίνουν πάνω στο skateboard τους ή σε ένα εφηβικό δωμάτιο όπου συγκεντρώνονται παρέες εφήβων μετά από μαθήματα για να απολαύσουν μουσική σε αναλογική μορφή aka ζήτω η βελόνα (του πικ απ βεβαίως βεβαίως!).

1000MODS | ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ

Από την πρώτη απόπειρά τους να δημιουργήσουν album, οι 1000mods δεν σταματούν να διατηρούν ψηλά τον πήχη. Το Super Van Vacation ξέσπασε σαν θύελλα της ερήμου το 2011 και παρέσυρε ό,τι βρήκε μπροστά του. Η αποδοχή του ήταν τέτοια ώστε να μην μοιάζει καν σαν πρώτη απόπειρα.

Το κοινό αποδέχθηκε τον δίσκο παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και ακροατών που δεν είναι λάτρεις του είδους. Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους, Young and Dissent, ένα flashback στα 90s, επιβεβαιώνει πως οι 1000mods αναζωπυρώνουν τις προσδοκίες μας με κάθε εμφάνισή τους. Εμφανίσεις οι οποίες είναι η μια καλύτερη από την άλλη, με τρομακτική συνέπεια!

1000mods
1000mods

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα αφήσω το εξής φιλοσοφικό ερώτημα να είναι οι σκέψεις αναμονής μέχρι την ημέρα του live… “To be or n…” εεε εννοώ, “Are you lost when you’ve found your way ?”…

GODSLEEP | ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ

Τους 1000mods, στις 10 Σεπτεμβρίου, θα προϋπαντήσουν οι μαγευτικοί Godsleep. Τι να πρωτοπώ γι’ αυτή τη μπάντα; Για τα riffs που μας τρίβουν στα μούτρα σπιθαμή προς σπιθαμή ατόφιο stoner; Για την άκρως αισθησιακή φωνή της Amie που σαν σίφουνας σηκώνει κάθε τρίχα των χεριών σε σημείο που αν οι πόροι είχαν φωνή θα έλεγαν «ΦΤΑΝΕΙ»;

Τους 1000mods, στις 10 Σεπτεμβρίου, θα προϋπαντήσουν οι μαγευτικοί Godsleep. Τι να πρωτοπώ γι’ αυτή τη μπάντα;

Για τις μπασογραμμές που πλαισιώνουν κάθε κομμάτι και τους δίνουν τον όγκο που χρειάζεται για να εξισορροπηθεί η μελωδία; Για τις τόσο αρμονικές εκρήξεις του Dennis στα drums (ειδικά η εισαγωγή του “Ded Space”… Η ηρεμία πριν την καταιγίδα!); 

Godsleep
Godsleep

Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον αυτά και κάτι ψιλά ακόμη θα ανέφερα αν με ρωτούσαν για τους Godsleep. Πραγματικά κάθε live τους, μια ξεχωριστή εμπειρία. Το συνονθύλευμα φωνητικά – μελωδία ταξιδεύει με έναν τρόπο που μόνο οι Godsleep ξέρουν να πετυχαίνουν. Κάθε εμφάνιση, ένας λίθος στο σχηματισμό της stoner σκηνής της χώρας μας και όχι μόνo. Ωστόσο, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να διαπιστώσετε όλα αυτά που γράφω και να δημιουργήσετε τη δική σας εικόνα. Ραντεβού στα τσιμέντα!