Το εσωστρεφές, χαοτικό black metal των Δανών Afsky, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι Afsky δεν είναι τίποτε άλλο από το solo project του Ole Luk -γνωστού και από τις δουλειές του με Heltekvad και Solbrud- βασισμένο στον παραδοσιακό black metal ήχο, αναμεμειγμένο με στοιχεία από folk και doom και γεμάτο συναισθηματικές εξάρσεις που ποικίλουν από την ωμή δύναμη ως την ατμοσφαιρική μελαγχολία.

Από το πρώτο 3-track EP του 2015, η πρόοδος του project Afsky ήταν ραγδαία! Το ντεμπούτο full length album “Sorg” του 2017 άνοιξε τον δρόμο της αναγνωρισιμότητας σε ένα ευρύτερο κοινό. Τρία χρόνια αργότερα ακολούθησε το “Ofte jeg drømmer mig død” με το οποίο ο Ole είδε το πρώτο δυνατό παγκόσμιας κλίμακας fanbase να δημιουργείται, αλλάζοντας τα δεδομένα του σχήματος. Το ακουστικό EP “I stilhed” του 2022 κατέδειξε μία επιπλέον διάθεση πειραματισμού, προσεγγίζοντας περισσότερο τη folk πλευρά του δημιουργού του.

Οι Afsky έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα
Οι Afsky έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το 2023 ήταν η χρονιά τους! Το τρίτο σε σειρά “om hundrede år“, όχι μόνο αναγνωρίστηκε από κοινό και μουσικό τύπο ως η κορυφαία δημιουργία του project μέχρι και σήμερα, αλλά απογείωσε και το συναυλιακό κομμάτι των Afsky. Τι κι αν εξ’ αρχής δεν δημιουργήθηκαν για να είναι μια μπάντα ζωντανών εμφανίσεων, η απαίτηση του κοινού παγκοσμίως τους βγάζει στον “δρόμο” κάθε χρόνο και περισσότερο, έχοντάς τους μάλιστα φέρει κατά καιρούς σε συναυλιακές σκηνές, στο πλάϊ των Wolves in the Throne Room, Winterfyltteth, Uada, Mork, Spectral Wound, Mayhem και Panopticon, μεταξύ άλλων.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Afsky: Ole Pedersen Luk (Φωνή, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, τύμπανα)

Με μία live μπάντα σπάνιας ποιότητας και δυναμικής και αποδίδοντας επί σκηνής στο έπακρον την ατμόσφαιρα των στουντιακών ηχογραφήσεων, οι Afsky έρχονται στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιουνίου, σε άλλη μία κορυφαία black metal infused στιγμή, από εκείνες που μας χαρίζει για χρόνια και θα συνεχίσει να μας χαρίζει ο Ναός.

Τη συναυλία θα ανοίξει το ανερχόμενο, εγχώριο black metal σχήμα των Svartulven.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.