Οι Agnostic Front είναι μία μπάντα της αμερικάνικης εργατικής τάξης που δεν υποστηρίζει ούτε ανέχεται κανενός είδους ακρότητες ή άσκοπες τρομοκρατικές πράξεις. Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται σε όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους στην καταστροφή της 9/11“. – Agnostic Front

Πίσω στο 1982 και τη Νέα Υόρκη. Εκεί, σαράντα χρόνια πριν δημιουργείται μία μπάντα οι Zoo Crew. Ελάχιστοι περίμεναν ότι αυτό το σχήμα αργότερα θα γινόταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Hardcore, οι AGNOSTIC FRONT.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ της δημιουργίας της μπάντας και του γιγαντώματος της, κάθε άλλο παρά εύκολα ήταν. Περισσότερο έμοιαζουν με το να μεγαλώνεις στους δρόμους, βλέποντας τα φώτα να σβήνουν το ένα μετά το άλλο. Έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Έχουν κατατεθεί διαζύγια. Στενοί φίλοι έχουν πεθάνει από φυσικά αίτια. Κάποιοι έχουν δολοφονηθεί. Ακόμα και η πλάτη του Ρότζερ έσπασε.

Οι σπουδαίοι Agnostic Front επιστρέφουν στην Αθήνα και το AN Club
Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην Αθήνα και το AN Club

Με δίσκους όπως το “United Blood” EP (1983), το μνημειώδες “Victim In Pain” (1984) και το crossover μνημείο “Cause For Alarm” του 1986, οι Agnostic Front δικαίως αποκαλούνται ως οι «νονοί του hardcore», και μια από τις πιο επιδραστικές μπάντες που έβγαλε η ιστορική αμερικανική hardcore σκηνή.

Το θρυλικό σχήμα από τη Νέα Υόρκη θα εμφανιστεί στην Αθήνα και το An Club την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, φέρνοντας μαζί του το κλασικό νεοϋορκέζικο hardcore αποτύπωμά του.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Agnostic Front: Vinnie Stigma (Κιθάρα, φωνή), Roger Miret (Φωνή), Mike Gallo (Μπάσο, φωνή), Craig Silverman (Κιθάρα), Danny Lamagna (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.