Allochiria, Mass Culture, Their Methlab @Gagarin 205 | Live Report

14 συναυλίες ανά την Ευρώπη για Allochiria και Their Methlab είναι ο απολογισμός του Commotion tour, με τελευταίο σταθμό την Αθήνα και το Gagarin 205, σε ένα διπλό release show παρέα με τους Mass Culture. Μια πολύ δυνατή σύμπραξη από 3 μπάντες που έχουν καταφέρει να χτίσουν σοβαρό όνομα στην underground σκηνή εντός αλλά και εκτός συνόρων. Θα είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να ακούσουμε τα 2 ολοκαίνουργια πονήματα, Commotion και Barren Point των Allochiria και Mass Culture αντίστοιχα, ζωντανά και αυτό από μόνο του αποτελούσε ένα σημαντικό γεγονός.

Αρκετός κόσμος είχε εμφανιστεί έξω απ’ το venue πριν ανοίξουν οι πόρτες (εμού συμπεριλαμβανομένου), και αυτό έδινε ήδη ένα θετικό πρόσημο, προμηνύοντας μια πλούσια και συναισθηματικά γεμάτη βραδιά. Λίγο κουβεντολόι με φίλους και γνωστούς ήταν αρκετό για να περάσει η ώρα και να κατευθυνθούμε όλοι προς τα μέσα. Πάνω στις κουβέντες βέβαια έμαθα και ένα άσχημο συμβάν, ότι έσπασαν κατά τη διάρκεια του soundcheck το βαν των Their Methlab αλλά ευτυχώς δεν είχαν τον εξοπλισμό τους μέσα. Με λίγο περίεργη διάθεση λοιπόν «λάβαμε θέσεις» καθώς ή ώρα ήταν ηδη 20:30.

THEIR METHLAB

Βλέποντας τα μέλη των Their Methlab να κινούνται μέσα-έξω απ’ το venue, ήταν φανερό ότι θα υπάρξει μια κάποια καθυστέρηση (και λόγω του συμβάντος φυσικά που έγινε νωρίτερα). Μετά από 20-25 λεπτά σύσσωμη η μπάντα ανέβηκε στη σκηνή του Gagarin και οι πρώτες νότες απ’ το Arctic Funk άρχισαν να ηχούν. Ψυχεδελικές μελωδίες, σταδιακό χτίσιμο και ένα τεράστιο μπάσο να στέλνει δονήσεις σε όλο το μαγαζί. Τα τύμπανα ίσως μου φάνηκαν λίγο αδικημένα στη μίξη, καθώς θα τα ήθελα λίγο πιο μπροστά αλλά μικρό το κακό. Συνέχεια με άλλο ένα κομμάτι απ το “The Last Second” και λίγο μετά ο ίδιος ο Μιχάλης αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που ήρθε, μας ενημέρωσε ότι μόλις πάτησαν το πόδι τους Ελλάδα τους έσπασαν το βανάκι έξω απ’ το μαγαζί.

Εκτός αυτού στους Their Methlab συνέβη και η cult στιγμή της βραδιάς αφού κατά τη διάρκεια του σετ τους ένας τύπος ανέβηκε στη σκηνή
Εκτός αυτού στους Their Methlab συνέβη και η cult στιγμή της βραδιάς αφού κατά τη διάρκεια του σετ τους ένας τύπος ανέβηκε στη σκηνή

Δύσκολο να χωνευτεί ότι μετά από 13 μέρες αδιάκοπου touring και περνώντας από τόσες πόλεις της Ευρώπης, έγινε κάτι τέτοιο εδώ. Παρ’ όλα αυτά το δυσχερές συμβάν δεν τους πτόησε καθόλου, εμφανίστηκαν γεμάτοι ενέργεια πάνω στη σκηνή και για άλλη μια φορά παρουσίασαν το ψυχεδελικό instrumental post rock τους όπως αυτοί τόσο καλά γνωρίζουν. Άλλη μια εκρηκτική εμφάνιση για το instrumental τρίο, που ικανοποίησε στο έπακρο όσους βρέθηκαν στο χώρο. Εκτός αυτού στους Their Methlab συνέβη και η cult στιγμή της βραδιάς αφού κατά τη διάρκεια του σετ τους ένας τύπος ανέβηκε στη σκηνή, συνεπαρμένος απ’ τη μουσική τους (ίσως και από ολίγον αλκοόλ) και έπεσε στα γόνατα, χτυπώντας παλαμάκια μπροστά στον Μιχάλη. Σουρεάλ στιγμές σε ένα λάιβ που ξεκίνησε βέβαια με τον καλύτερο τρόπο και έπεται και συνέχεια.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Their Methlab

Genre: Post Rock, Post Metal

Their Methlab: Michalis Spanos (Κιθάρα), Dimitris Spanos (Μπάσο), Nikos Vatalachos (Τύμπανα)

Arctic Funk

A Call to Arms

Muktuk

Dremel

Colours in Venice

Their Methlab: Facebook | Instagram | Spotify

MASS CULTURE

Η συνέχεια ακούει στο όνομα Mass Culture, οι οποίοι πριν από καμιά βδομάδα κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο “Barren Point”, που δυστυχώς λόγω καθυστερήσεων της μεταφορικής δεν κατάφεραν να έχουν τα βινύλια στον πάγκο του merch (όπως μας ενημέρωσε ο Νίκος), αλλά είχαν πολλά άλλα καλούδια, μεταξύ άλλων και κάλτσες (τις οποίες και τίμησα). Η μπάντα μας παρουσίασε ολόκληρο τον δίσκο, ξεκινώντας με την τριπλέτα Point of Liminality, Mist and Tar και Bones of this World, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της. Στην αρχή του 1ου κομματιού υπήρξε ένα μικρό θέμα με τις εντάσεις, η φωνή ήταν αισθητά πιο πάνω στη μίξη και κάλυπτε όλα τα υπόλοιπα όργανα, αλλά δεν άργησε να διορθωθεί από τον ηχολήπτη τους.

Οι Mass Culture μας αποχαιρέτησαν με τα Materialized και Grinding Light
Οι Mass Culture μας αποχαιρέτησαν με τα Materialized και Grinding Light

Συνέχεια με το εμβληματικό, Του φόβου η φωνή καθώς και το Sleeping Electric Sheep απ’ το “Primal | Ephemeral” και “Amoralism” αντίστοιχα. Μια μικρή παρένθεση προτού επιστρέψουμε και πάλι στο “Barren Point” που είχε και την τιμητική του φυσικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ ο ήχος ήταν στιβαρός, όπως αρμόζει στο post-hardcore που πρεσβεύουν, δείχνοντας πολύ δεμένοι μεταξύ τους και αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το νέο τους υλικό live. 

Κατά τη διάρκεια του Margins ένα άλλο απρόοπτο έλαβε χώρα, καθώς για κάποιο λόγο κάπου χάθηκε το momentum και  μπήκαν λάθος σε ένα σημείο του κομματιού, οπότε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ο Νίκος σταμάτησε το κομμάτι και σαν να μη συνέβη τίποτα το έπιασαν απ’ την αρχή και τα κεφάλια συνέχισαν να κάνουν headbanging. Οι Mass Culture μας αποχαιρέτησαν με τα Materialized και Grinding Light, κλείνοντας ιδανικά την παρουσίαση του νέου τους δίσκου, δείχνοντας ότι ο κόσμος τον έχει ήδη αγκαλιάσει και έχει πάρει πολύ θετικό feedback.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Mass Culture

Genre: Sludge Metal, Post Metal

Mass Culture:  Μιχάλης (Μπάσο), Στέφανος (Φωνή), Νίκος (Κιθάρα), Σωτήρης (Κιθάρα), Γιάννης (Τύμπανα)

Point of liminality

Mist and Tar

Bones of this World

Του φόβου η φωνή

Sleeping Electric Sheep

Grottoes, Rivisited

Margins

Materialized

Grinding Light

ALLOCHIRIA