Το «Growing Out Of» είναι το πρώτο E.P. των Amalia & The Architects και αποτελεί µία συλλογή τραγουδιών που συγκεντρώνει αποσπάσµατα τόσο εφηβικά όσο και ενήλικα, σε µια µελωδική, coming of age αφήγηση. 

Οι Amalia & The Architects είναι το solo πρότζεκτ του τραγουδοποιού Amalia, µε ήχο που συνδυάζει indie rock, folk και pop στοιχεία.

Το E.P. αποτελείται από πέντε τραγούδια με το Νίκο Αγγλούπα στην παραγωγή, όλα τους µε ατµόσφαιρα έντονα ονειρική – ξεκινά άλλωστε µε το στίχο: My head knows dreams before I fall asleep– και εστιάζει σε µια διάσταση που αμφιταλαντεύεται ανάµεσα στη σκέψη και την πραγµατικότητα.

Οι Amalia & The Architects παρουσιάζουν το πρώτο EP τους, Growing Out Of, µία συλλογή τραγουδιών με αποσπάσµατα τόσο εφηβικά όσο και ενήλικα
Οι Amalia & The Architects παρουσιάζουν το πρώτο EP τους, Growing Out Of, µία συλλογή τραγουδιών με αποσπάσµατα τόσο εφηβικά όσο και ενήλικα

Με έµφαση στον στίχο, ο οποίος είναι τόσο αφηγηµατικός όσο και συναισθηµατικός, η διάθεση των τραγουδιών κυµαίνεται από τη γλυκιά νοσταλγία, µε τους χαρούµενους τόνους των Why Is the Night και God Only Loves Me when I’m Lazy, στο ερωτικό κλίµα του Staring, arctic, αλλά τα πιο σκοτεινά σηµεία των Victory Waltz και Talking Mask. Η τελευταία φράση της συλλογής Come with me now and stay until…, μας κλείνει το μάτι για πολλά περισσότερα.

Amalia & The Architects | BIO

Οι Amalia & The Architects είναι το solo πρότζεκτ του τραγουδοποιού Amalia, με ήχο που συνδυάζει indie rock, folk και pop στοιχεία. Το πρότζεκτ ξεκίνησε στην Αθήνα, ως μια συνεργασία μεταξύ του Amalia και δυο φοιτητών αρχιτεκτονικής ―και παρόλο που με την πανδημία οι Αrchitects αποκόπηκαν από το σχήμα, ο Amalia αποφάσισε να κρατήσει το όνομα.

Ξεκίνησαν να παίζουν σε μικρά μαγαζιά το 2018, και μόλις το 2019 άνοιξαν τις συναυλίες των Anna Calvi και Courtney Barnett, ενώ το 2022 ήταν και το supporting act στην εμφάνιση των Belle & Sebastian στην Αθήνα. Το 2019 κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους single με τίτλο Murder and Create. Ακολούθησαν τα Save our Heads και Love is in my Room, κερδίζοντας όλο και περισσότερο την προσοχή του κοινού.

Στις επιρροές του, ο Amalia βάζει τους Leonard Cohen, Nick Cave & The Bad Seeds, Morrissey και Alex Turner, ενώ τα θέματα που εξερευνά στιχουργικά είναι η ανθρώπινη επικοινωνία και ο εγωισμός, η απομόνωση, και ζητήματα ταυτότητας.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Amalia & The Architects

Release Date: 02/06/2023

Genre: Indie Rock, Folk, Pop

Amalia & The Architects: Amalia (Κιθάρα, φωνή), Kriton Bellonias (Τύμπανα), Nick Ottomo Angloupas (Παραγωγή, arrangement, mixing, mastering)

Amalia & The Architects: YouTube | Spotify Facebook | Instagram | Twitter | Tiktok

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.