Όπως ακριβώς και στην ταινία ο Alex Murphy «ξαναζωντανεύει», το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και με το cult classic franchise του RoboCop. Η Amazon μετά την περσινή εξαγορά της MGM, έχει συμπεριλάβει στα σχέδια της μία επικείμενη αναβίωσή του.

Το RoboCop κυκλοφόρησε αρχικά το 1987, και χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο promo, κατάφερε να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. O Paul Verhoeven κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και o Peter Weller αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Alex Murphy, ενός αστυνομικού στο δυστοπικό Ντιτρόιτ του μέλλοντος. Ενός αστυνομικού που σκοτώνεται και επανέρχεται ως Cyborg στη ζωή. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται μία σκιώδης εταιρεία, η OCP.

Την πώτη ταινία ακολούθησαν δύο κινηματογραφικά sequels. Tο RoboCop 2 του 1990 και το RoboCop 3 του 1993. Επίσης, δύο τηλεοπτικές σειρές, το RoboCop του 1994 και το RoboCop: Prime Directives του 2001. Ενώ δημιουργήθηκαν και δύο σειρές κινουμένων σχεδίων, το ομώνυμο και το RoboCop: Alpha Commando.

Πάντως δεν είναι το μόνο franchise που σκοπεύει ο κολοσσός να αναβιώσει. Αφού τα σχέδια της περιλαμβάνουν και τίτλους όπως τα Legally Blonde, Stargate και Barbershop.