Η Ιρλανδή τραγουδοποιός Annette Joy έδωσε στη δημοσιότητα το νέο της τραγούδι “Homes Don’t Work With Bombs”. Το κομμάτι δεν αποτελεί προπομπό κάποιου album ή κάτι τέτοιο αλλά είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Γάζας. Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στην Ιατρική Βοήθεια για την Παλαιστίνη (Medical Aid for Palestine).

Αν και το τραγούδι κυκλοφόρησε επίσημα μόλις αυτή την εβδομάδα, η Joy το ερμήνευσε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του RTÉ στο Donnybrook. Εκεί, όπου στο πλαίσιο του πολέμου ζητήθηκε μποϊκοτάζ του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν τραγουδιστές, μουσικοί, καλλιτέχνες και ακτιβιστές και οργανώθηκε από την Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη της Ιρλανδίας (IPSC). Περιλάμβανε ένα «die-in» (είδος καθιστικής διαμαρτυρίας) από εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, απεικονίζοντας τη Eurovision ως έναν διαγωνισμό που λέγεται ότι «ξεπλένει» ενεργά μέσω της τέχνης τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Οι προγραμματισμένες διαμαρτυρίες στο Μάλμε της Σουηδίας συνεχίζονται. Πιο πρόσφατη η χθεσινή, η οποία συνέπεσε με την εμφάνιση του Ισραήλ στον ημιτελικό.

Annette Joy: Κυκλοφόρησε κομμάτι για την υποστήριξη των παιδιών της Γάζας

Μπορείτε να ακούσετε ή και να αγοράσετε το τελευταίο single της Annette Joy “Homes Don’t Work With Bombs” εδώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Ιατρική Βοήθεια για τους Παλαιστίνιους.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.