Τον Οκτώβριο του 2023, η TMR Entertainment και το Arch Club έκοψαν την κορδέλα των ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions. Το live με ξεκάθαρα εγχώριο χαρακτήρα φαίνεται πως αποκτά πλέον προφίλ μίνι φεστιβάλ και επιστρέφει φέτος με τα ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II! Ο ελληνικός σκληρός ήχος αναγεννάται και διαιωνίζεται, με τους Godsleep, Sadhus, The Smoking Community, Blame Kandinsky και Honeybadger επί σκηνής. Τέσσερις μπάντες-ορόσημα του σύγχρονου ελληνικού heavy rock, doom metal, desert και stoner rock, σαρώνουν τη σκηνή του Arch Club.

Οι Godsleep ιδρύθηκαν το 2010 στην Αθήνα. Με το “καλημέρα” φρόντισαν να καλλιεργήσουν τον heavy/psychedelic ήχο τους. Πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή τους, κατέφθασε ο πρώτους τους δίσκος, Thousand Sons of Sleep (Rock Freaks Records, 2015). Τους εγκαθίδρυσε ως μια από τις πλέον σημαντικές και ελπιδοφόρες δυνάμεις του ελληνικού σκληρού ήχου. Τρία χρόνια αργότερα, ήρθε ο δίσκος όνομα και πράγμα, Coming of Age, να ενισχύσει τις ήδη δυνατές βάσεις.

13 χρόνια μετά τη γέννησή τους, οι Godsleep συνεχίζουν ακάθεκτοι να αναγεννούν τον ελληνικό σκληρό ήχο, και πειραματίζονται, διατηρώντας το ηχόχρωμά τους ως βάση

Με δυνατές παρουσίες σε ευρωπαϊκά και ελληνικά φεστιβάλ, οι Godsleep απέδειξαν το αναμενόμενο. Αυτό το οποίο χαρακτήρισαν και πρωταρχικό τους στόχο, όταν μίλησαν στο DEPART: “Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο ακροατής να νιώθει την ίδια ένταση με εμάς. Να νιώσει σαν να είναι στο στούντιο την ώρα που παίζουμε μετά από μια δύσκολη μέρα.

Οι Godsleep έχοντας νέο album στις αποσκεύες τους και ενώ ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για tour, βρίσκουν λίγο χρόνο και μιλούν στο DEPART
Με το φρέσκο Lies to Survive, οι Godsleep φιγουράρουν στην κορυφή του ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II που έρχεται στο Arch Club

Τον Απρίλιο του 2023, επέστρεψαν με το Lies to Survive από την Ouga Booga and the Mighty Oug Records. Το album περιλαμβάνει τη γερή βάση που έχει τεθεί εδώ και 10+ χρόνια. Παράλληλα, οι Godsleep εξερευνούν νέα μουσικά μονοπάτια, τα οποία τοποθετούν αρμονικά στο υπάρχον ηχόχρωμά τους. Τώρα, 13 χρόνια αργότερα, ανεβαίνουν στη σκηνή του Arch Club για τα ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II. Στις αποσκευές τους, τρεις ευρωπαϊκές περιοδείες ως headliners (2016, 2019, 2023). Μια ήδη πλούσια δισκογραφία. Και ένα από τα λίκνα αναγέννησης του ελληνικού σκληρού ήχου. Με πιο απλά λόγια… δεν τους χάνεις!

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Godsleep: Amie Makris (Φωνή), Johnny Tsoumas (Κιθάρα), Fedonas Ktenas (Μπάσο), Dennis Panagiotidis (Τύμπανα)

Μιλώντας πρόσφατα στο DEPART, οι Sadhus, The Smoking Community είπαν πολλά πράγματα. Μεταξύ αυτών, προσέφεραν και την παρακάτω προτροπή στο κοινό: “Να ακούτε αρκετή μουσική, κάνει καλό στην υγεία”. Ποιος να αρνηθεί το παραπάνω; Σίγουρα όχι οι ίδιοι, αφού πρεσβεύουν ακριβώς αυτό, στο έπακρο. Με επιρροές από τη σπουδαία παρακαταθήκη του sludge ήχου, οι Sadhus είναι οδοστρωτήρες.

Η παρουσία των Sadhus στο ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II επιβεβαιώνει τη συνεχή τους εξέλιξη και τη θέση τους ως πρεσβευτές του αναγεννημένου ελληνικού σκληρού ήχου

Η προσεχής παρουσία τους στο ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II αποτελεί απόλυτη επιβεβαίωση. Και φυσικά, επιβράβευση μιας συνεχώς εξελισσόμενης και αυξανόμενης μουσικής προσέγγισης. Το “Illegal Sludge” από την Ouga Booga & The Mighty Oug Recordings αποτελεί την πιο πρόσφατη δουλειά τους. Ακόμη ένα “διαμάντι” σε μια ήδη εντυπωσιακή δισκογραφία.

Στην ουσία, οι Sadhus είναι μια παρέα που τζαμάρει οργανωμένα. Ένα ιλιγγιώδες μουσικό ταξίδι, πάντα εναρμονισμένο με τα δικά τους “θέλω”. Αναμφισβήτητοι εκπρόσωποι της αναγέννησης του ελληνικού σκληρού ήχου, πορεύονται με μοναδικό γνώμονα την καλή μουσική. Δίχως ευθείς χαρακτηρισμούς για το “τι ακριβώς παίζουν”. Παίζουν Sadhus. Και εμπιστευθείτε μας, μια επίσκεψη στο Arch Club στις 9 Φεβρουαρίου θα σας πείσει ότι είναι καλύτερο να έχεις τη μουσική τους στη ζωή σου, παρά να μην.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε εδώ ότι οι Sadhus έχουν ήδη έξι δίσκους στη δισκογραφία τους. Πέρα από το πρόσφατο “Illegal Sludge“, αυτή περιλαμβάνει και τα “Big Fish”, “Inner Struggle”, “Sadhus the smoking community”, “Foondamentalist”, αλλά και ένα split album με τους Agnes Vein.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Για το μεγαλύτερο διάστημα του 2012, ο Μάριος Σάμαρης βρισκόταν σε μια αποστολή. Να βρει τους τρεις συνοδοιπόρους του για να πραγματώσει το project που ονομάζεται Blame Kandinsky. Από την ημέρα που το παζλ “κλείδωσε”, η μπάντα από την Αθήνα έχει πάρει τη μορφή μιας σαΐτας που κυνηγάει μουσικούς ορίζοντες. Με tech/mathcore στοιχεία στα θεμέλιά τους, οι Blame Kandinsky αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη για τα ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II.

Οι Blame Kandinsky δημιούργησαν και διατηρούν ένα αρμονικό, μουσικό "χάος" που αναμένεται να αναδειχθεί και στο ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II

Το ντεμπούτο EP, “Pink Noise Motel” κατέφθασε το 2014. Αποτέλεσε τη διακήρυξη της άφιξης μιας νέας παρέας στον ελληνικό σκληρό ήχο. Ένα οργανωμένο “χάος”, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το πρώτο full-length album του συγκροτήματος. Το “Spotting Elegance In Chaos” δε θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τους Blame Kandinsky. Ηχογραφήθηκε live το 2016 και αναδεικνύει πολλούς λόγους, για τους οποίους η πορεία τους είναι απαστράπτουσα. Μερικοί εξ αυτών των λόγων; Οι εμφανείς επιρροές των Blame Kandinsky από The Dillinger Escape Plan, Botch, The Chariot και Everytime I Die.

Οι εκρηκτικοί Blame Kadinsky θα βρεθούν στο πλευρό των Godsleep, Sadhus και Honeybadger στο πλαίσιο του Αχέρων Music Sessions
Με το αρμονικό "χάος" στο πλευρό τους, οι Blame Kandinsky ετοιμάζονται για το ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II στο Arch Club

Έναν χρόνο αργότερα, το 2017, ήρθε στα αυτιά μας και το “Spotting..“. Ένας δίσκος-όχημα που έφερε τους Blame Kandinsky σε ευρωπαϊκό τουρ με 13 lives το 2017 και 15 το 2019. Και φθάνουμε στην εποχή του Covid-19, με το συγκρότημα να επιλέγει την πεπατημένη της βιομηχανίας. Εν μέσω πανδημίας και τρομερών αλλαγών στις ζωές δισεκατομμυρίων, οι Blame Kandinsky γράφουν το “Eclectic Ruiner“. Μας χαρίζουν ένα δίσκο-σταθμό για τη δική τους πορεία αλλά και για τον ελληνικό σκληρό ήχο. Μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες του 2022, η οποία περιλαμβάνεται στα μουσικά κουτιά που επιλέγουν να ανοίγουν επί σκηνής. Κάθε φορά, σε ένα show δίχως προηγούμενο, δίχως επόμενο. Επόμενο ραντεβού, στο Arch Club στις 9/2.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Το 2017 αποτελεί μια χρονιά-σταθμό για τα τέσσερα μέλη των Honeybadger. Ήταν η χρονιά, που η παρέα τους πήρε το όνομά της και ξεκίνησε την ιλιγγιώδη μουσική πορεία της. Σήμερα, επτά χρόνια αργότερα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αναγέννησης του σκληρού ήχου στην Ελλάδα.

Το desert/stoner rock των Honeybadger έρχεται στο ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II στο Arch Club

Οι Honeybadger “μπήκαν” στο παιχνίδι τον Ιανουάριο του 2017, με το πρώτο EP τους, “The Rain“. Ο δίσκος αυτός αποτέλεσε τη γερή βάση, ώστε να αρχίσει η δουλειά για την πρώτη full-length κυκλοφορία. Και παρά το γεγονός ότι αυτή ήρθε εν τέλει το 2020, η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Ο λόγος φυσικά για το “Pleasure Delayer“.

To ντεμπούτο των Honeybadger κυκλοφορήσε, ονομάζεται "Pleasure Delayer" και είναι εξαιρετικό
Οι Honeybadger ετοιμάζονται να σαρώσουν και το stage του Arch Club, στο ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II

Έπειτα από δύο singles, “That Feel” και “The Wolf“, οι Honeybadger κατέφθασαν με το πρώτο τους LP στις 18/9/2020. Το “Pleasure Delayer” ήρθε να εκτοξεύσει το συγκρότημα και κόντρα στον τίτλο του, κάθε άλλο παρά αργοπορημένη ήταν η απόλαυση. Το desert rock συναντάει το stoner σε 34 λεπτά δίχως ανάσα. Μισή ώρα και… κάτι, η οποία έχει μετατραπεί σε ατσάλινα θεμέλια μουσικής επιτυχίας. Επιβεβαίωση αυτού, η live πορεία των Honeybadger.

Τα stages που έχουν πατήσει, καταδεικνύουν ότι το μέλλον τους ανήκει. Όπως και το παρόν. Στο πλάι θρύλων, όπως οι Nighstalker και οι Planet of Zeus, οι Honeybadger έχουν ήδη καταθέσει διαπιστευτήρια. Αναμένεται να το πράξουν για ακόμα μια φορά στο ΑΧΕΡΩΝ Music Sessions II, στο Arch Club. Άλλη μία σπουδαία σκηνή που θα πατήσει η αθηναϊκή τετράδα. Μια από τις πολλές που ακολουθούν. Το ιδανικό “άνοιγμα” για ένα άχαστο live.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Honeybadger: Δημήτρης Βαρδουλάκης (Φωνή, Κιθάρα), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Κιθάρα), Δημήτρης Γιαννόπουλος (Μπάσο), Βαγγέλης Οικονόμου (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.