Γενικά, όποτε ακούω country, δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα. Το ίδιο έπαθα για άλλη μια φορά με το νέο άλμπουμ των Blackberry Smoke, με τίτλο “Be Right Here”. Είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ καλά ηχογραφημένο και μιξαρισμένο άλμπουμ, του οποίου το περιεχόμενο, όμως, θεωρώ ότι δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στον ακροατή. Aποτελεί άλλη μια μίξη country τραγουδιών που νομίζεις ότι τα έχεις ξανά ακούσει. Στα 40 λεπτά διάρκεια που έχει, δε λες ότι σε κουράζει, αλλά ούτε σε κρατάει και καθηλωμένο, αποδυναμώνοντας έτσι το άλμπουμ σαν σύνολο.

Μέσα, όμως, στο ποσό αδιάφορο μου φάνηκε, είχε και κάποια θετικά στοιχεία που θέλω να επισημάνω, όπως το ότι καταφέρνει να δώσει έναν έντονο τόνο νοσταλγίας.

Ως ένα άτομο που έχει ζήσει τα 50s και 60s μόνο μέσω του κινηματογράφου, των φωτογραφιών και των ιστοριών από κοντινά μου πρόσωπα που έζησαν τότε, έχω να πω πως καταφέρνει να σου δημιουργήσει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια πιο απλή εποχή κάπου στον αμερικανικό νότο. Σου φτιάχνει μια εικόνα με μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, φάρμες και αχυρώνες σε αραιοκατοικημένες πόλεις που τις στελεχώνουν και συντηρούν σχεδόν αποκλειστικά αγροτικές οικογένειες.

Το "Be Right Here" των Blackberry Smoke είναι ιδανικός δίσκος για roadtrip

Αφού έχει φτιάξει την συγκεκριμένη σκηνή, να συνεχίσω λέγοντας πως είναι από τα άλμπουμ που είναι η τέλεια μουσική υπόκρουση σε κάποια εκδρομή με το αυτοκίνητο μια ηλιόλουστη μέρα. Είναι ευχάριστη στο αυτί, χωρίς να είναι ούτε στο προσκήνιο ούτε να αποσυντονίζει την παρέα από την κουβέντα που έχει, δίνοντας ταυτόχρονα την ρομαντική αίσθηση μιας παλαιότερης εποχής.

Στα 40 λεπτά διάρκεια που έχει το Be Right Here δε λες ότι σε κουράζει αλλά δε σε κρατάει και καθηλωμένο, αποδυναμώνοντας έτσι το άλμπουμ σαν σύνολο. | Blackberry Smoke – Be Right Here | Album Review

Οι μελωδίες από τις ακουστικές κιθάρες στο κομμάτι “Azalea επισημαίνουν την απλότητα αυτή, που συνδυαστικά με τη γλυκιά βραχνάδα του τραγουδιστή της μπάντας σε νανουρίζουν, ενώ είσαι ξαπλωμένος στην παχιά σκιά ενός γέρικου δέντρου στη μέση της φάρμας σου και το γλυκό καλοκαιρινό μεσημεριανό αεράκι σε ρίχνει σε βαθύ λήθαργο.

Το “Watcha Know Good“, που είναι μια από τις μπαλάντες του δίσκου, έχει επίσης πολύ ενδιαφέρουσες slide κιθάρες και ένα λίγο πιο μελαγχολικό aesthetic που μου άρεσε αρκετά. Η τοποθέτησή του λίγο μετά τη μέση του άλμπουμ το καθιστά θα έλεγε κανείς ως το σημείο της ζωής κάθε ανθρώπου που του αλλάζει η κοσμοθεωρία και ωριμάζει.

Σίγουρα ακούγεται ευχάριστα, αλλά μεταξύ μας, δε σου αλλάζει και τη ζωή

Δύο τραγούδια μετά βρίσκεται το “Little Bit Crazy“, ένα rock n roll διαμαντάκι, που θα μπορούσε να είναι το theme του καλοκαιριού ενός εφήβου στο εξοχικό. Μιλάει για τη λίγη τρέλα που χρειάζεται να υπάρχει στην ζωή μας με έναν παιχνιδιάρικο και χορευτικό τρόπο.

Παρά τα καλά του στοιχεία, όμως δε νομίζω ότι θα επέλεγα συνειδητά να ακούσω αυτό το άλμπουμ ξανά. Αν κάποιο κομμάτι μπει στο suffle, ανάλογα με τη διάθεση, είναι πολύ πιθανό να το αφήσω να παίξει. Ειδικά αν είναι κατά την διάρκεια καλοκαιρινού roadtrip.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Blackberry Smoke

Album: Be Right Here

Label: 3 Legged Records

Release Date: 16/02/2024

Genre: Country Rock, Southern Rock

1. Dig A Hole

2. Hammer And The Nail

3. Like It Was Yesterday

4. Be So Lucky

5. Azalea

6. Don’t Mind If I Do

7. Watcha Know Good

8. Other Side Of The Light

9. Little Bit Crazy

10. Barefoot Angel

Blackberry Smoke: Charlie Starr (Φωνή, κιθάρα), Benji Shanks (Κιθάρα, μαντολίνο), Richard Turner (Μπάσο), Brit Turner (Τύμπανα), Paul Jackson (Φωνητικά, κιθάρα), Sherie Murphy, Sherita Murphy (Φωνητικά)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

6.5
Score

Final Verdict

To Be Right Here των Blackberry Smoke είναι ένα πολύ καλά ηχογραφημένο και μιξαρισμένο άλμπουμ, που δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στον ακροατή.