Burn The Sun, New City Temples, Part of the Theory, 25/05/2023 @Temple | Live Report

Ένα από τα live που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν για να βγει η εβδομάδα ήταν αυτό των Burn The Sun στο Temple. Μετά τη Θεσσαλονίκη, ήταν η σειρά της Αθήνας να τους υποδεχτεί και να ακούσει ζωντανά το νέο τους δίσκο, Le Roi Soleil.

Μέσα και έξω από το Temple οι παρέες μαζεμένες από νωρίς και γρήγορα έφτασε η ώρα για να ξεκινήσει ένα από τα πιο δυναμικά live της φετινής άνοιξης.

Part of the Theory

Τη βραδιά άνοιξαν οι progressive soundtrack-ers, Part of the Theory. Με αστείρευτη ενέργεια, ανέβηκαν στην σκηνή του Temple, και οι πρώτες νότες ακούστηκαν. Το κοινό, ήδη πολυπληθές από νωρίς, μπήκε αμέσως στο νόημα. Πλησίασε το stage και όλοι μαζί, φίλοι και μη της μπάντας, αφέθηκαν στο act των Part of the Theory.

Οι Part of the Theory κέρδισαν το κοινό με την απόδοσή τους
Οι Part of the Theory κέρδισαν το κοινό με την απόδοσή τους

Η frontwoman τους επιβεβαίωνε τα όσα είχα ακούσει από τα πρώτα λεπτά. Αεικίνητη, με μοναδική φωνή και σκηνική παρουσία, έδινε ενέργεια σε όλη την ομάδα αλλά και στο κοινό, που τους αποθέωνε σε κάθε κομμάτι. Οι συνθέσεις τους, αν και μεγάλες σχετικά σε διάρκεια, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Δυναμισμός, νεανική έμπνευση και progressive metal, τα βασικά στοιχεία της μουσικής τους. Εντυπωσιακές επίσης ήταν οι στιγμές που θύμιζαν soundtrack, στοιχείο το οποίο, επίσης, τους χαρακτηρίζει, απογείωσαν την εκρηκτική εμφάνισή τους, με το κοινό να τους χειροκροτεί ξανά και ξανά.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Part of the Theory: Facebook | YouTube | Instagram

New City Temples

Για τη συνέχεια, οι alternative New City Temples. Έχοντας γυρίσει με τους Part of the Theory και τους Burn the Sun από τη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα, ήρθε η στιγμή για τους New City Temples να παίξουν στο Temple.

Oι New City Temples μάζεψαν ξανά το κοινό και το "τράβηξαν"’ μαζί τους σε μία άκρως alternative rock εξόρμηση
Oι New City Temples μάζεψαν ξανά το κοινό και το "τράβηξαν"’ μαζί τους σε μία άκρως alternative rock εξόρμηση

Λίγο μουδιασμένοι στην αρχή, αλλά γρήγορα ανέκαμψαν και φάνηκε ο πραγματικός επί σκηνής εαυτός τους. Με την εμπειρία των live που έχουν στο ενεργητικό τους, οι New City Temples μάζεψαν ξανά το κοινό και το “τράβηξαν”’ μαζί τους σε μία άκρως alternative rock εξόρμηση. Τα φωνητικά έδεναν με τις μελωδίες μαγικά, και οι μουσικοί ήταν τόσο δεμένοι και ανεξάρτητοι συνάμα, που δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια και τα αυτιά σου από την μπάντα.

Μπαλάντες και πιο γρήγορα κομμάτια, ένταση και συναισθήματα. Όλα ήταν εκεί και εναλλάσσονταν, δίνοντάς μια γενναία γεύση για το τι – μπορούν να – κάνουν οι New City Temples!

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Burn the Sun

Ναι, οι Part of the Theory και οι New City Temples ήταν εξαιρετικοί στα act τους. Αλλά, με το πέρασμα της ώρας, δεν έφυγε ούτε στο ελάχιστο η προσμονή για την εμφάνιση των Burn The Sun. Άλλωστε, οι δύο βραδιές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ήταν μία άτυπη παρουσίαση τους πρώτου τους ολοκληρωμένου άλμπουμ, Le Roi Soleil.

Wolves Among Us, για το ξεκίνημα και ήταν αυτό που όλοι και όλες περιμέναμε. Αέρινοι και ρυθμικοί, οι Burn the Sun άνοιξαν την εμφάνισή τους με το πρώτο κομμάτι του νέου δίσκου τους. Α Fist for Crows, Siren’s Call και Τidal Waves, ανάμεσα στα επόμενα κομμάτια. Φυσικά, με εναλλαγές κομματιών του Crack of Dawn του 2014, όπως το Bitchslap και το Desert Flowers. Σε κάθε ένα, εντύπωση μου έκανε, μεταξύ άλλων, η εξωστρέφεια του frontman. Ακούραστος, χαμογελαστός και διαδραστικός, ωθούσε μπάντα και κοινό να αλληλεπιδρούν μουσικά με ένα μοναδικό τρόπο.

Oι Burn The Sun είναι ένα σύνολο εξαιρετικών μουσικών με πολύ ταλέντο
Oι Burn The Sun είναι ένα σύνολο εξαιρετικών μουσικών με πολύ ταλέντο

Εξαιρετικοί μουσικοί, βαθιά ταλαντούχοι και με stoner επιρροές, οι Burn The Sun συμπεριέλαβαν στο setlist τους αρκετά solo. Εκεί και αν τους θαυμάσαμε! Καλλιτέχνες που ξέρουν καλά τι θέλουν, με ακούσματα και έμπνευση, σίγουροι για αυτά που μας παρουσιάζουν. Βέβαια, αυτό φανερώθηκε και σε κομμάτια, όπως το Fool’s Gold και το Torch the Skies. Αν και λίγο πριν το φινάλε, δε σταμάτησαν λεπτό να παίζουν το ίδιο ένθερμα και να δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα.

Και φυσικά, λίγο ακόμα Wolves Among Us, γιατί ποτέ δε θα είναι αρκετό! Η ώρα είχε περάσει, αλλά αν κάτι ήταν αρνητικό σε αυτό το live, ήταν ότι κανείς δε θα έλεγε όχι να παίξουν λίγο ακόμα οι Burn the Sun. Όπως και ο νέος τους δίσκος, έτσι και αυτοί, έλαμψαν στη σκηνή του Temple, με μελωδίες που έχουν πραγματικά κάτι να πουν.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.