Οι Celeste πάντα χαρακτηρίζονταν από την αποπνικτική ατμόσφαιρά τους, που τη φέρουν σαν λάβαρο και στοιχείο διαφοροποίησης. Αυτή φυσικά απορρέει από το ιδιαίτερο κράμα post metal, black metal, sludge, ambient και hardcore. Μεταφέρουν την ατμόσφαιρα αυτή με επιτυχία και στο νέο EP τους «Epilogue(s)», αποτελούμενο από 3 bonus κομμάτια του «Assassine(s)». Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνουν το ηχητικό αποτύπωμα της προηγούμενης δημιουργίας τους.

Με εναρκτήριο το Il se vide lentement οι CELESTE δεν σπαταλούν σπιθαμή χρόνου και βυθίζουν αμέσως τον ήχο τους σε μελανές κηλίδες. Μέρος ενός δυσοίωνου καμβά που “αδειάζει” σιγά σιγά από φως. Τα ντραμς και οι κιθάρες παίζουν σχεδόν ακάθεκτα σε υψηλές ταχύτητες. Η δε ατμόσφαιρα αδυσώπητη, χωρίς οξυγόνο, με βιτριολικά φωνητικά και επίπονες μελωδίες.

Ακολουθεί το Plisse les yeux jusquau sang με εξίσου οδυνηρή ατμόσφαιρα, σκληροτράχηλες tremolo κιθάρες και σκοτεινό ηχητικό περιβάλλον. Το τοπίο που σχηματίζεται είναι καταραμένο και ανάλγητο, σα δίνη, ωστόσο το διαπερνά μια απόκοσμη αίσθηση ομορφιάς.

Oι CELESTE δεν σπαταλούν σπιθαμή χρόνου και βυθίζουν αμέσως τον ήχο τους

Αν και απύθμενη, η δίνη του «Epilogue(s καταλήγει στο With Idle Hands, τίτλος που περιγράφει με ακρίβεια το σωματικό και συναισθηματικό αποτύπωμα του δίσκου. Αργόσυρτο και με ονειρική αύρα, μετουσιώνει την ανάγκη για μια κοφτή ανάσα και διαφυγή από την κάθοδο στα βάθη που ξεκίνησε στα προηγούμενα κομμάτια. Μάταιη προσπάθεια εν τέλει καθώς, όπως φαίνεται και από το outro, η ελπίδα ξεγλιστρά και απομακρύνεται.

Το «Epilogue(s «κλείνει» με άψογο τρόπο τον κύκλο του «Assassine(s)», προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη κυκλοφορία των CELESTE. Ταυτόχρονα είναι μια ικανοποιητική μουσική εισαγωγή για το επικείμενο live των Γάλλων στην Αθήνα στις 22/12/2023 στο Temple Athens.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

1. Il Se Vide Lentement

2.Plisse Les Yeux Jusqu’au Sang

3. With Idle Hands

Celeste: Royer (Τύμπανα), Guillaume (Κιθάρα), Johan (Φωνή, μπάσο), Sébastien (Κιθάρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.0
Score

Final Verdict

Το Epilogue(s) προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος για την επόμενη κυκλοφορία των CELESTE