Την τελευταία δεκαετία βλέπουμε να αναδύονται απ’ την ελληνική underground DIY σκηνή πάρα πολλές και καλές μπάντες, και αυτό μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι Chronoboros εμφανίστηκαν στα μέσα του 2014 και αυτή είναι αισίως η 4η κυκλοφο-ρία τους με τίτλο “It Happened Near Your Home”

Σταθεροί στις punk καταβολές τους, καταφέρνουν και παντρεύουν το hardcore, το noise/math rock και το sludge με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο που οι φανς συγκοτημάτων όπως: Unsane, Neurosis, Botch, Will Haven, Melvins και Breach θα τρίβουν τα χέρια τους.

Chronoboros: It Happened Near Your Home | Album Review

Στον τελευταίο τους άλμπουμ φαίνεται αισθητά η στροφή που κάνει η μπάντα ηχητικά, προς το post-hardcore. Ο δίσκος έχει πολύ ωραία ροή και δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο “hit” καθότι όλα τα κομμάτια είναι πραγματικά δυναμίτης και τον ακούς εύκολα απ’ την αρχή μέχρι το τέλος νεράκι. Προσωπικό αγαπημένο το Blueshift, στακάτα τύμπανα, τεράστιο μπάσο, μανιασμένα screams και groovy/heavy riffing, στο repeat απλά.

Η ηχογράφηση, μίξη και mastering του δίσκου έγινε απ’ τον Γιώργο Χριστοφορίδη στα Ignite Studio. Επτά, άκρως δυναμικά κομμάτια, που με το καλημέρα κάνουν το κεφάλι σου, χωρίς να το καταλάβεις, να κουνιέται ασταμάτητα.

Οι Chronoboros εν έτει 2022 δείχνουν τον δρόμο, για το πως να κάνεις αυτό που αγαπάς, αναλαμβάνοντας όλο το project μόνοι τους, δημιουργώντας έναν must-listen post-hardcore δίσκo

Στο εξώφυλλο συναντάμε ένα iconic έργο του αμερικάνου φωτογράφου Robert Adams, Colorado Springs, Colorado (1968-1970) που απεικονίζει μια γυναικεία σιλουέτα να στέκεται στο παράθυρο ενός σπιτιού. Επίσης αναφέρεται και ο Dan Graham και η φωτογραφική του δουλειά ώς έμπνευση. Το layout επιμελήθηκε ο Sealitwithsilver.

Συνολικά το It Happened Near Your Home είναι μια επίθεση απο σκοτεινά και βαριά ριφς, ανελέητο drumming και καταιγιστικά φωνητικά και οι Chronoboros εν έτει 2022 δείχνουν τον δρόμο, για το πως να κάνεις αυτό που αγαπάς, αναλαμβάνοντας όλο το project μόνοι τους, δημιουργώντας έναν must-listen post-hardcore δίσκο.

Στην Ελλάδα, το άλμπουμ διανέμεται απο τα DIY labels, Body Blows Records (Κρήτη) και Nothing to Harvest Records (Καρδίτσα), ενώ μπορείτε να βρείτε μερικές κόπιες και στα Rhythm Records και Scarecrow Records στο κέντρο της Αθήνας.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Band: Chronoboros

Album: It Happened Near Your Home

Genre: Post – Hardcore

Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 13/09/2022

1. Abject Body

2. Exit Spray

3. Blueshift

4. Knotted Pairs

5. Sold Into Bondage

6. Idoru

7. Harry Grey’s Locker

Producer: Chronoboros

Chronoboros: Νίκος Ζαλιμόγλου (Φωνή,κιθάρα), Ιάσωνας Μίτσιος (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.0
Score