Οι Chthon είναι ένα black/death metal σχήμα από την Αθήνα. Το project, αμιγώς επηρεασμένο από τον Black Metal ήχο αρχικά, γεννήθηκε το 2018 από τους P.L. και A.B.. Το 2020 ανέλαβαν τα φωνητικά οι V.A. και G.K. και ηχογραφήθηκε το demo “A Legacy of Filth“.

Οι Chthon συνέχισαν να συνθέτουν νέο υλικό καθόλη τη διάρκεια του 2020 – 2021 και τον Ιανουάριο του 2022, με τη βοήθεια του Βασίλη Σταυριανίδη (Yoth Iria, Head Cleaner, Terrordome), ο οποίος ανέλαβε τα τύμπανα σαν session μουσικός, παρήγαγαν το πρώτο τους άλμπουμ, “Eremite“.

Ηχητικά, το “Eremite” επιδεικνύει έναν συνδυασμό black metal αισθητικής και death metal επίθεσης, μαζί με στοιχεία dark ambient και στιχουργικά θέματα απομόνωσης και μυστικισμού.

Στις 8 Μαΐου 2023, ανέβηκε αποκλειστικά στο No Clean Singing, το πρώτο lyric video του ομώνυμου τραγουδιού από τον δίσκο.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου του 2023, σε μορφή CD, από την Chaos and Hell Productions στην Ευρώπη και την Death In Pieces Records στη Νότια και Βόρεια Αμερική . Ενισχυμένοι από τον Ν.Κ.(Plague) στις κιθάρες, οι Chthon προετοιμάζουν υλικό για επερχόμενες κυκλοφορίες και ταυτόχρονα προσπαθούν να ολοκληρώσουν το line up τους για live εμφανίσεις.

Οι Chthon κυκλοφόρησαν το debut album τους, Eremite
Οι Chthon κυκλοφόρησαν το debut album τους, Eremite
Eremite - Tracklist

1. The Blasted Heath

2. Verum Inanis

3. Eremite

4. Procession

5. Duskward Spire

6. Legacy of Filth

7. Crimson Witch Ritual

8. Nethermost Blasphemy

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Chthon

Album: Eremite

Release Date: 20/05/2023

Producer: Alex Ketenjian

Personnel: A.B. (Μπάσο, πλήκτρα), P.L. (Κιθάρα, πλήκτρα), G.K. (Φωνή)

Additional personnel: Vassilis Stavrianidis (Τύμπανα), George Brigos, Khaos Diktator Design (Εξώφυλλο)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.