Comeback Kid, Eden Demise, Censored Sound, 22/06/2023 @AN Club | Live Report

Οι περιπέτειες στα chronicles της Carrie Bradsaw από τα Lidl συνεχίζονται. Δύο μέρες μετά τους Chelsea Grin, το DEPART επιστρέφει στο An για το τρίπτυχο Comeback Kid, Eden Demise και Censored Sound. Ομολογουμένως αυτή τη φόρα ο μέσος όρος ηλικίας να ήταν υψηλότερος, αλλά το νέο αίμα έδωσε το παρόν και εδώ. Είδα πολλές γνωστές φυσιογνωμίες και από το live των Chelsea, αλλά και από τον χώρο της -core Αθηναϊκής σκηνής γενικότερα. Αν και είχαμε καιρό να υποδεχτούμε τους Comeback Kid στη χώρα μας, οι Καναδοί δεν απογοήτευσαν ούτε λεπτό. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά πως εξελίχθηκε η βράδια σε αυτό το καταιγιστικό live.

Censored Sound

Με τον κόσμο ακόμα να εισέρχεται στο Αn το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσαν οι Censored Sound. Μέσα από τους old school hardcore ήχους, ο κόσμος είχε χωριστεί στον περιβάλλοντα χώρο, και έμπαινε ακόμα στο κλίμα συζητώντας. Η τετράδα ναι μεν ξεκίνησε το σετ της με ενέργεια, αλλά οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν μπει ακόμα στην απαιτούμενη διάθεση.

Censored Sound, AN Club - Photo by: Jane Fotou
Censored Sound, AN Club - Photo by: Jane Fotou

Παρόλα αυτά, ο πάντα καλοδεχούμενος, γρήγορος ρυθμός του χαρντκορ της μπάντας μας θύμιζε γιατί είχαμε έρθει εκεί. Γνωστοί και φίλοι των Censored Sound συνόδευσαν τα παιδιά πάνω στη σκηνή, δείχνοντας την υποστήριξη τους και εμψυχώνοντας το κοινό.

 

Γνωστοί και φίλοι των Censored Sound συνόδευσαν τα παιδιά πάνω στη σκηνή, δείχνοντας την υποστήριξη τους και εμψυχώνοντας το κοινό.

Το παρεΐστικο κλίμα συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του set χωρίς οι Censored να πτοούνται ούτε λεπτό, κρατώντας το performance τους σε υψηλά επίπεδα.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Censored Sound

Genre: Hardcore

Regroup
Shadows
Stuck In The Past
Defrosted
The Mistake
Old Stylish & Hardy
Not Enough
I Can’t Wait
Changing Roles
The Maddest Stories
Disappointed
Feel The Pressure
Tell Me When
Old Tyme HC

Censored Sound: Facebook | Bandcamp

Eden Demise

Μετά την εμφάνιση πριν τους Stick To Your Guns, οι Eden Demise δεν έμειναν άπραγοι άλλα ανέβηκαν ξανά στη σκηνή ως guest των Comeback Kid μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γνωστοί για τις δυναμικές εμφανίσεις τους ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον πήχη. Κάθε εμφάνιση τους είναι εγγυημένα εκρηκτική και ο συνδυασμός του μεταλλικού hardcore, των επιθετικών beatdowns και των κοινωνικών μηνυμάτων τους δε σε αφήνει να ηρεμήσεις για κανένα λόγο.

Eden Demise, AN Club - Photo by: Jane Fotou
Eden Demise, AN Club - Photo by: Jane Fotou

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι τα παιδιά μας έδωσαν ένα δείγμα από την επερχόμενη δουλεία τους που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, και προμηνύεται πολλά υποσχόμενη. Εν όψει των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής, ο frontman αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του για να υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να αντιστεκόμαστε και να πολεμάμε σε κάθε τι που μας καταδυναστεύει.

 

Μετά την εμφάνιση πριν τους Stick To Your Guns, οι Eden Demise δεν έμειναν άπραγοι άλλα ανέβηκαν ξανά στη σκηνή ως guest των Comeback Kid μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Μια τέτοια σημαντική αναφορά στα καθημερινά τεκταινόμενα είναι πάντα εκτιμητέα και συνάδει πλήρως με τη φιλοσοφία του είδους. Μακάρι να την ενστερνιζόμασταν περισσότεροι.

Eden Demise, AN Club - Photo by: Jane Fotou
Eden Demise, AN Club - Photo by: Jane Fotou

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Eden Demise

Genre: Heavy Metallic Hardcore

Disruptive
Words Of Strength
The Great Injustice
Prove You Wrong
Untitled
Down The Gutter
Rise To Fight

Eden Demise: Facebook

Comeback Kid

Πραγματικά, δεν περίμενα οι headliners της βραδιάς να έχουν τόσο φανατικό κοινό στην Ελλάδα, δεδομένου κιόλας ότι το κοινό της hardcore σκηνής αποτελείται από τους (λίγους) συνήθεις υπόπτους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να ακούω το ίδιο πράγμα για τα live των Comeback Kid από δύο διαφορετικά άτομα, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το ότι και οι δύο φοβήθηκαν το μαινόμενο κοινό. Και πραγματικά δεν είχαν καθόλου άδικο. Οι Comeback Kid μας συνεπήραν στον ρυθμό τους και μας έδειξαν τι εστί σωστό, τίμιο hardcore και γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ. Γιατί έχει γκρούβα, γιατί έχει νεύρο, γιατί έχει χαβαλέ.

Comeback Kid, AN Club - Photo by: Jane Fotou
Comeback Kid, AN Club - Photo by: Jane Fotou

Το set τους ήταν αφιερωμένο στον τελευταίο τους δίσκο, το Heavy Steps, έναν δίσκο που ξεφεύγει από τους προηγούμενους και πληρεί επάξια τις προδιαγραφές του τίτλου του. Έτσι λοιπόν, μόλις οι Καναδοί άνοιξαν με το ομότιτλο κομμάτι, η ατμόσφαιρα άλλαξε σημαντικά. Παρά το ακατάπαυστο stage diving, τα sing alongs και το crowd surfing, μπορώ να πω ότι όλοι βγήκαμε σώοι και αβλαβείς μέσα από το An. Ε, εντάξει, ίσως οι παλιότεροι να ήταν λίγο πιασμένοι την επόμενη μέρα, αλλά χαλάλι.

 

Οι Comeback Kid μας συνεπήραν στον ρυθμό τους και μας έδειξαν τι εστί σωστό, τίμιο hardcore και γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ. Γιατί έχει γκρούβα, γιατί έχει νεύρο, γιατί έχει χαβαλέ

Ειδικά στα “Somewhere Somehow”, “Should Κnow Βetter”, “Wasted Αrrows”, “False Ιdols Fall” και “Wake The Dead” η φρενίτιδα βάρεσε κόφτες. Με χαμόγελο και φουλ άνεση, ο Neufeld μας εξιστορούσε για την προηγούμενη επίσκεψη του στην Αθήνα και για το σκηνικό που του έκλεψαν το κινητό. Ωστόσο, δεν ξέχασε να αναφέρει ότι θυμόταν πολλά από τα άτομα που βρίσκονταν στο live την Πέμπτη και τραγουδούσαν μαζί του.

Comeback Kid, AN Club - Photo by: Jane Fotou
Comeback Kid, AN Club - Photo by: Jane Fotou

Η διάθεση μπάντας-κοινού ήταν ανεβασμένη στα κόκκινα από την αρχή και η μικρή απόσταση του κέντρου του An από τη σκηνή πάντα βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ενδεχομένως, το οικογενειακό κλίμα να είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Παικτικά και εκτελεστικά όλα ήταν τέλεια, ο ήχος ήταν πεντακάθαρος και σίγουρα ήταν μια εμφάνιση που θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό. Γενικά, ήταν ένα live που είχε τα πάντα, από κομματάρες, μέχρι αστείες φάσεις, από ξύλο μέχρι αγκαλιές.

Comeback Kid, AN Club - Photo by: Jane Fotou
Comeback Kid, AN Club - Photo by: Jane Fotou

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Comeback Kid

Genre: Hardcore Punk

Heavy Steps
Fase Idols Fall
Do Yourself a Favor
Talk Is Cheap
Crossed
G.M Vincent & I
All In a Year
Absolute
Somewhere, Somehow
Dead On The Fence
Wasted Arrows
Should Know Better
Wake The Dead

Comeback Kid: Andrew Neufeld (Φωνή), Jeremy Hiebert (Κιθάρα, φωνή), Stu Ross (Κιθάρα, φωνή), Loren Legare (Τύμπανα), Chase Brenneman (Μπάσο, φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.