Αρχική DEPARTISTSLUCKY 8Τα χαρακτηριστικότερα μουσικά θέματα από Video Games

Τα χαρακτηριστικότερα μουσικά θέματα από Video Games

Τα video games ανά τους χρόνους μας έχουν χαρίσει μερικές εκπληκτικές μουσικές, οι οποίες ανεξάρτητα με το αν ταίριαζαν με το παιχνίδι το οποίο «έντυναν» (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ταίριαζαν), πολλές από αυτές μπορούν να σταθούν και μόνες τους. Και αν μερικοί έχουμε τα δικά μας προσωπικά μουσικά θέματα (διαβάστε το σχετικό κείμενο) πάμε να δούμε τα δικά μας αγαπημένα με σειρά προσωπικής μας προτίμησης.

► Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned (Robert Holmes)

Από τις πιο must σειρές παιχνιδιών στα ‘90s, ο παίχτης χειρίζεται τον Gabriel Knight έναν συγγραφέα και ερευνητή του μεταφυσικού.


The Witcher 3: Wild Hunt (Marcin Przybyłowicz και Percival Schuttenbach)

Πολύ μισήσατε το “Toss a coin to your Witcher” από τη σειρά του Netflix – εμείς όχι και τόσο – όμως όλοι έχουμε λατρέψει το θέμα του τρίτου παιχνιδιού.


Devil May Cry 3: Dante's Awakening – Devils Never Cry (Tetsuya Shibata)

Οι τίτλοι της σειράς παιχνιδιών Devil May Cry συνήθως συνοδεύονται από όμορφα μουσικά θέματα, industrial ύφους θα λέγαμε και κάποια από αυτά μάλιστα τα υπογράφουν οι Combichrist. Εμείς όμως επιλέξαμε το main theme του τρίτου μέρους της σειράς, το οποίο αρκετές industrial metal μπάντες θα ζήλευαν.


Castlevania: Lords of Shadow – Belmont’s Theme (Óscar Araujo)

Θα αντιπαρέλθουμε κάθε κουβέντα για το αν είναι καλό παιχνίδι ή όχι (παιχνιδάρα είναι) και θα πάμε στο εκπληκτικό μουσικό θέμα του Gabriel Belmont.


Final Fantasy VII – One-Winged Angel (Nobuo Uematsu)

Ίσως έχετε καταλάβει την αγάπη που τρέφουμε προς τον iconic villain (ή και antihero) του Final Fantasy VII. Ήρθε να σας εξομολογηθούμε ότι μεγάλο μέρος της οφείλεται στο επικό και επιβλητικό μουσικό του θέμα, το οποίο είναι πράγματι μία μουσική του απεικόνιση.


Silent Hill – Waiting for You (Akira Yamaoka)

Λίγο διαφορετικό από τα άλλα καθώς δεν είναι τόσο επικό, όμως ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Να πούμε ότι δεν επιβεβαιώνουμε τις φήμες ότι όταν το άκουσε o Tuomas Holopainen ζήλεψε και θέλησε να το συμπεριλάβει σε δίσκο των Nightwish.


God Of War – God Of War (Bear McCreary)

O Kratos αποτελεί πλέον έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και iconic χαρακτήρες στην ιστορία των video games. Τη μουσική του την υπογράφει ο βραβευμένος με Emmy συνθέτης των Agents of S.H.I.E.L.D, Battlestar Galactica, Outlander, The Walking Dead, Da Vinci's Demons κλπ.


The Elder Scrolls V: Skyrim Wiki Guide - Song Of The Dragonborn (Jeremy Soule)

Κατά πολλούς το Skyrim είναι το καλύτερο παιχνίδι του είδους – και όχι μόνο – της περασμένης δεκαετίας. Ακόμα και αν κάποιοι δεν συμμερίζονται αυτήν την άποψη, δε γίνεται να μη βγάλουν το καπέλο στον Jeremy Soule, ο οποίος σε μία τετράλεπτη σύνθεση έχει καταφέρει να χωρέσει κάθε συναίσθημα που δημιουργεί το εν λόγω video game.

Τελευταία