Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣPig Destroyer - Octagonal Stairway

Pig Destroyer - Octagonal Stairway

Οι grindcore θρύλοι από την Virginia Pig Destroyer δεν μπορούν να απογοητεύσουν ποτέ ειδικά όταν πρόκειται να ωθούν τον ήχο τους ακόμα πιο μπροστά. Μετά το μνημειώδες ‘Head Cage’ του 2018, το νεότερο EP των Pig Destroyer, με τίτλο "Octagonal Stairway", διαθέτει τρία κομμάτια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο παρελθόν και τρία Β-SIDE κομμάτια που παρουσιάζουν την καταστροφική διχοτομία μεταξύ των κλίσεων της μπάντας σε πλήρη grindcore επίθεση και σε μονοπάτια με πιο αργούς αλλά καταστροφικούς ρυθμούς.

Το πρώτο μέρος του EP περιλαμβάνει τα πιο γρήγορα και άγρια κομμάτια που όπως προαναφέρθηκε κυκλοφόρησαν στο παρελθόν. Το εναρκτήριο "The Octagonal Stairway" ξεκινά με μια σύντομη noise εισαγωγή που εκρήγνυται γρήγορα σε μανία γεμάτη riff και ατελείωτες εκρήξεις που επικρατούν από τις άγριες κραυγές του J.R. Hayes. Το "The Cavalry" είναι μια αχαλίνωτη επίθεση που στροβιλίζεται αδιάκοπα, ενώ το "Cameraman" μπορεί να υπερηφανεύεται για εκείνες τις Pig Destroyer στιγμές όπου η κιθάρα και τα ντραμς χορεύουν φρικτά το ένα με το άλλο σε ένα όμορφο χάος.

Το δεύτερο μισό του άλμπουμ δίνει την αίσθηση μιας επικείμενης μοίρας και γίνεται ολοένα και πιο περίεργο στη διαδρομή. Οι ήχοι της εναλλαγής των καναλιών ανοίγουν το σύντομο αλλά δυναμικό "News Channel 6", προτού έρθουν βαριά ντραμς και ηλεκτρονικοί ήχοι γύρω από τη φωνή ενός δημοσιογράφου, ο οποίος χαιρετά την Αμερική και στη συνέχεια απαριθμεί τρομερά πράγματα όπως οποιαδήποτε άλλη μέρα. Το ‘Head Cage’ - που έχει τον τίτλο του προηγούμενου δίσκου, μοιάζει με κάτι από μια ταινία τρόμου, όπως οι στρεβλωμένες λέξεις ενάντια στην ψηφιακή βροχή ήχων και τα ντραμς ακούγονται με έναν υπνωτικό τρόπο. Αλλά είναι το εντεκάλεπτο που ακολουθεί που καταγράφει πραγματικά τη νέα τάση των Pig Destroyer για θόρυβο.

Με τα noise και drum machine samples να προέρχονται από τον έναν και μοναδικό Iggor Cavalera των Cavalera Conspiracy, οι αρχικοί παλμοί μπάσων του ‘Sound Walker’ χτυπούν στο πίσω μέρος του κρανίου σας. Τα απειλητικά φωνητικά στρίβονται και αγκιστρώνονται κάτω από το βάρος των ηλεκτρονικών παλμών, σαν να ακούτε μια αδυσώπητη διάλεξη που πέφτει σε μια ατέλειωτη δίνη. Δεν είναι πραγματικά μουσική, περισσότερο ένα avant-garde πείραμα που θα κολλούσε τέλεια ως soundtrack σε ένα βίντεο γεμάτο με εγκλήματα πολέμου.

Το "The Octagonal Stairway" φαίνεται να είναι μια διακοπή που έχει σχεδιαστεί για να παρασύρει τους οπαδούς τους μεταξύ μεγάλων άλμπουμ. Όποια και αν είναι η περίπτωση, είναι μια σταθερή έκρηξη θορύβου και θορύβου που περνά απ’ όλα τα διάφορα στυλ που έχουν περάσει οι PIG DESTROYER όλα αυτά τα χρόνια. Το ‘Octagonal Stairway’ παρουσιάζει μια μπάντα που δεν διστάζει ποτέ να δοκιμάσει νέα πράγματα, ενώ συνεχίζει επίσης να αριστεύει σε αυτό που κάνουν καλύτερα. Με το ‘Head Cage’ και τώρα με το ‘Octagonal Stairway’, σίγουρα υπάρχουν πολλά να περιμένουμε απ’ αυτούς.

Rating: 

 8.0


Εταιρεία: Relapse Records
Genre: Grindcore
Παραγωγός: Pig Destroyer
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28/08/2020
Band Links: Facebook, Instagram, Bandcamp

Τελευταία