Αρχική DEPARTISTSLUCKY 8Θυμάστε τότε που τα video game sequels τα. . . έσπαγαν; - Part 1

Θυμάστε τότε που τα video game sequels τα. . . έσπαγαν; - Part 1

Θυμάστε τότε που κάθε νέος τίτλος του ίδιου video game franchise -με εξαιρέσεις προφανώς να επιβεβαιώνουν αυτό που θα γράψουμε παρακάτω- ήταν καλύτερος από τον προηγούμενο; Τότε που κάθε νέα, φρέσκια πνοή στο χώρο έδινε κάτι καλύτερο και κάτι καλύτερο;

Κι εμείς το θυμόμαστε. Και το νοσταλγούμε καθημερινά, ειδικά τα άτομα της συντακτικής ομάδας του video gaming στο Depart.gr. Μας λείπει δεδομένα η ανυπομονησία του «Πώς θα είναι το επόμενο; Λες να είναι πιο δύσκολο;» Και πάντα ήταν πιο δύσκολο. Και πιο όμορφο, εντυπωσιακό, με μεγαλύτερη επιβράβευση.

Επειδή η νοσταλγία έχει δυο δρόμους, επιλέγουμε αυτόν με τις θετικές αναμνήσεις και επιλέξαμε τα 8 video game sequels που τα… έσπασαν.

Diablo II

Δεν χωράει αμφισβήτησης πως φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις αυτής της λίστας. Το follow-up της Blizzard στο ήδη ground-breaking Diablo I είναι ένα από τα κορυφαία video games στην ιστορία. Χαοτική διαφορά σε γραφικά και gameplay, το Diablo II αποτέλεσε το κλειδί που ξεκλείδωσε έναν γιγάντιο universe γεμάτο δαίμονες, αγγέλους, nephalems, και αξέχαστο grinding/farming με στόχο τα καλύτερα και πιο σπάνια αντικείμενα.

Super Mario 64

Ο Mario και η Nintendo ήταν ήδη εξαιρετικά δημοφιλή ονόματα τον Ιούνιο του 1996. Το franchise ήταν από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, συνολικά. Και το Super Mario 64 ήρθε να εκτοξεύσει ακόμη πιο ψηλά τον ηρωικό υδραυλικό, δίνοντάς του για πρώτη φορά 3D μορφή, μεταφέροντας τους gamers ανά τον κόσμο, μέσα στο Mario universe. Το εγχείρημα να βρεις και τα 120 αστέρια, δε, αποτέλεσε challenge ετών για πολλούς, ενώ άλλοι δεν τα κατάφεραν ποτέ.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα για το Skyrim. Η Bethesda ξεκίνησε το The Elder Scrolls franchise από το… μηδέν, έφτιαξε πολλούς τίτλους, τον έναν καλύτερο από τον άλλον -με ορισμένα διαλείμματα- και όταν το Skyrim ήρθε στο κοινό, όλοι μας ευχαριστήσαμε την τύχη που η εταιρία δεν τα παράτησε παρά τα σκαμπανεβάσματα φήμης των προηγούμενων τίτλων. Από τα καλύτερα RPGs στην ιστορία του gaming, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Final Fantasy VII

Έχετε καταλάβει ήδη πως δεν θεωρούμε sequel το δεύτερο κατά σειρά, αλλά κάτι που ακολουθεί. Και το FFVII αξίζει -και έχει- μια θέση και σε αυτό το πάνθεο. Το πρώτο 3D Final Fantasy στην ιστορία έπειτα από 6 βασικούς 2D τίτλους γέννησε ένα ανεπανάληπτο franchise με ταινίες, remakes, καθώς και ένα fan base γιγάντιο σε όλα τα μέρη της οικουμένης. Και μόνο το γεγονός πως ο «κακός» αγαπήθηκε τόσο πολύ, λέει πολλά για αυτό το θρυλικό sequel.

Resident Evil 4

Μην μας παρεξηγήσετε, λατρέψαμε κάθε δευτερόλεπτο από κάθε Resident Evil. Ο τρόμος όμως και η φρίκη που μας χάρισε το πρώτο παιχνίδι της σειράς είχε χαθεί μέχρι που ήρθε στον κόσμο το RE4. Παίρνοντας ξανά τον έλεγχο του Leon S. Kennedy, αυτή τη φορά σε over-the-shoulder third person view, μπήκαμε ακόμη περισσότερο στο πετσί του ρόλου και ζήσαμε στιγμές φρίκης που μας θύμισαν την είσοδο στη βίλα του πρώτου Resident Evil.

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (Spoiler alert!)

Οκ. Πραγματικά τώρα. Ποιο παιχνίδι σκοτώνει τον πρωταγωνιστή του κορυφαίου PlayStation game όλων των εποχών στα πρώτα 15 λεπτά και επιβιώνει; Φυσικά, το Metal Gear Solid 2. Στο Sons of Liberty, ο Snake σκηνοθετεί τον θάνατό του, οι παίκτες ελέγχουν τον Raiden, και η KONAMI παραδίδει μαθήματα του πως συνδυάζεις κινηματογράφο με video games αριστουργηματικά. Ίσως το καλύτερο direct sequel (δεύτερο) για video game που έχει βγει ποτέ.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Καταλαβαίνουμε πως αρκετοί gamers δεν προτιμούν FPS (first person shooter) παιχνίδια. Το Call of Duty 4 ανήκει σε μια δική του κατηγορία, διότι ήταν το πρώτο αυτής. Ποια κατηγορία είναι αυτή; Ξαφνικά, το σύστημα Create-a-Class εισήχθη στο Call of Duty franchise, επιτρέποντας τη δημιουργία χαρακτήρων, την αλλαγή εμφάνισης όπλων, αλλά και επέτρεψε το replay capture, που «γέννησε» πολλά -μα πολλά- YouTube κανάλια με replays.

Street Fighter II: The World Warrior

Το πρώτο Street Fighter είχε δυο χαρακτήρες. Δυο ακριβώς. Τον Ken και τον Ryu. Και κάποια στιγμή η Capcom αποφάσισε να σοβαρευτεί, οπότε είπε να φτιάξει το πλέον θρυλικό fighting game όλων των εποχών. Στο Street Fighter II μπήκαν 6 νέοι χαρακτήρες, μεταξύ αυτών και η πρώτη γυναίκα χαρακτήρας σε fighting game. Διαφορετικές δυνάμεις, άλλο παρουσιαστικό, πραγματική έρευνα για τη δημιουργία κάθε χαρακτήρα, και κάπως έτσι έχεις ένα από τα καλύτερα sequels όλων των εποχών.

Τελευταία