Αρχική POP CULTUREGAMINGΠοιος Mario; Jumpman!

Ποιος Mario; Jumpman!

Πρόσφατα, η Netflix κυκλοφόρησε το video games documentary «High Score» -για το οποίο μπορείτε να αναμένετε σύντομα review/παρουσίαση- κατά το οποίο ταξιδεύει στην αρχή της ιστορίας των video games και μιλάει με πρωταγωνιστές πίσω από τις κάμερες. Φυσικά, πολλά πράγματα έρχονται στο μυαλό μας όταν ακούμε video games και ένα εξ αυτών είναι φυσικά ο Super Mario, ο χαρακτήρας της Nintendo που αποτέλεσε το έναυσμα για την εκτόξευση της εταιρίας σε άλλα επίπεδα.

Όμως, ο Mario δεν λεγόταν πάντοτε έτσι. Πριν το πρώτο Super Mario κυκλοφορήσει στην αγορά, η Nintendo ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει το εξίσου δημοφιλές «Donkey Kong». Πρωταγωνιστής ένας κύριος με μουστάκι που πραγματοποιούσε τρομερά άλματα, τον οποίο ο Shigeru Miyamoto (Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox) εμπνεύστηκε από τον Popeye, αλλά τελικά επέλεξε αντί για ναύτη να τον κάνει… ξυλοκόπο.

Ναι, ο Mario είναι ξυλοκόπος, για όσους δεν το γνώριζαν. Δεν είναι υδραυλικός. Σε κάθε περίπτωση, στη διάρκεια δημιουργίας του «Donkey Kong», οι άνθρωποι της Nintendo αποκαλούσαν τον Mario, Jumpman. Ένιωθαν όμως πως χρειάζεται ένα καλύτερο όνομα για να βγει στην αγορά. Εργάτες στις αποθήκες της Nintendo στην Ουάσινγκτον ξεκίνησαν να αποκαλούν τον χαρακτήρα Mario, επειδή ο ιδιοκτήτης της αποθήκης που νοίκιαζε η εταιρία λεγόταν Mario Segale και έμοιαζε πολύ με τον Jumpman.

Mario Segale και Super Mario

Αυτό αναφέρει το βιβλίο «Game Over, Press Start to Continue», το οποίο αποκαλύπτει ότι ο Miyamoto άκουσε το όνομα, του άρεσε, και απλά… πήγε με αυτό. Και έπραξε πολύ σωστά.

Τελευταία