Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑMercyful Fate: Don΄t Break the Oath | Come come to the Sabbath

Mercyful Fate: Don΄t Break the Oath | Come come to the Sabbath

07/09/2020

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί στην προσπάθεια να περιγραφεί επαρκώς η σπουδαιότητα και η σημασία των Δανών heavy metallers Mercyful Fate. Σαν σήμερα, πριν 36 ολόκληρα χρόνια, οι τριάδα των King Diamond, Hank Shermann και Michael Denner, με την αρωγή του εκλιπόντα Timi G. Hansen αλλά και του Kim Ruzz κυκλοφορούν τον δεύτερο δίσκο τους, με το όνομα Don't Break the Oath. 

Οι Δανοί είχαν πολύ δύσκολο φορτίο να "κουβαλήσουν", καθώς η πρώτη τους κυκλοφορία, Melissa, είχε ήδη ανεβάσει πολύ ψιλά τον πήχη. Οι Δανοί με όπλα τους τις μοναδικές φωνητικές γραμμές του King Diamond, την συνθετική τους ικανότητα που τους ξεχώριζε - και εν τέλει τους κράτησε και στον αφρό - καταφέρνουν όχι απλά να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες, αλλά και στα αυτιά πολλών να τις ξεπεράσουν.

Celtic Frost και Venom θεωρούν το Don't Break the Oath των Mercyful Fate έναν από τους δίσκους που τους ενέπνευσαν


Οι Mercyful Fate. Η μπάντα κυκλοφόρησε το δεύτερο album της, Don't Break the Oath το 1984.
Οι Mercyful Fate. Η μπάντα κυκλοφόρησε το δεύτερο album της, Don't Break the Oath το 1984.

Το κιθαριστικό δίδυμο - Hank και Michael - αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των συνθέσεων, ενώ ο "Βασιλιάς" επιφορτίζεται κατά αποκλειστικότητα το στιχουργικό κομμάτι του album. Για τη μουσική συνεισφορά του δίσκου δεν επαρκεί απλά ένα άρθρο, ίσως ούτε τόμοι ολόκληροι, καθώς συζητάμε για μία από τις κυκλοφορίες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην εγκαθίδρυση και γιγάντωση του Heavy Metal. Η επιρροή όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί, άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τόσο οι Venom όσο και οι Celtic Frost - πρωτεργάτες του Black Metal - το θεωρούν ως έναν από τους μεγαλύτερους πόλους έμπνευσης τους. 

Αν όλα τα παραπάνω δε σας έχουν πείσει για τη σημασία του, θυμηθείτε το ντελίριο ενθουσιασμού που προκλήθηκε στις τάξεις των απανταχού μουσικόφιλων όταν ανακοινώθηκε η έλευση τους στη χώρα μας.

Όσο για τον τίτλο του κειμένου, συγχωρείστε μας αλλά επιλέξαμε το αγαπημένο μας κομμάτι από το album.

Τελευταία