Αρχική EVENTSΑΤΖΕΝΤΑΤο ντοκιμαντέρ Σιγή Ιχθύος ρίχνει φως στο θέμα της υπεραλίευσης

Το ντοκιμαντέρ Σιγή Ιχθύος ρίχνει φως στο θέμα της υπεραλίευσης

Τo CineDoc φέρνει στις οθόνες μας τη "Σιγή Ιχθύος", ένα ντοκιμαντέρ που καταπιάνεται με ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της Μεσογείου, εκείνο της υπεραλίευσης. Η θάλασσα που μας φιλοξενεί γίνεται αντικείμενο υπερβολικής αλιείας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπει στο “στόχαστρο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, ώστε να βρεθεί μια πιο πρακτική και συνάμα φιλική προς το περιβάλλον λύση, μέχρι το τέλος του έτους που διανύουμε.

Τα τεράστια ερωτήματα που δημιουργούνται από το γεγονός αυτό, θέλησαν να απευθύνουν σε όλη την αλυσίδα των συμμετεχόντων, δυο δημοσιογράφοι, οι Θοδωρής Χονδρόγιαννος και Ανδρέας Λουκάκος. Ξεκινώντας από Ευρωπαίους αξιωματούχους, διάφορους ακτιβιστές αλλά και τις μικρές αλιευτικές μονάδες, μαζί με τους ντόπιους ψαράδες, προσπαθούν να διαφωτίσουν τις ακραίες πρακτικές που γίνονται σε έναν τόσο πλούσιο θαλάσσιο κόσμο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου.

Το ντοκιμαντέρ, προβάλλεται σε κεντρικές πόλεις της χώρας, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το Βόλο, την Αμαλιάδα, αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ξεκίνησε από το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στο Καστελόριζο και το φεστιβάλ “Πέρα από τα Σύνορα”, απ’ όπου κι απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας, ενώ το φιλμ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του iMEdD και οι προβολές του CineDoc γίνονται σε συνεργασία με το Inside Story.

Οι προβολές στην Αθήνα, με παρουσία και πρόλογο των συντελεστών:

Τετάρτη, 9/9 | 7 μ.μ. | Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πέμπτη, 17/9 | 10:15 μ.μ.|
Cine 'Ανεσις Τετάρτη, 30/9 | 8 μ.μ. | ΒΟΞ

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr


Σιγή Ιχθύος - Τρέιλερ from Thodoris Chondrogiannos on Vimeo.

Τελευταία