Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑMatrix 4 - Όλα όσα γνωρίζουμε

Matrix 4 - Όλα όσα γνωρίζουμε

Στις 16 Αυγούστου, ο Keanu Reeves ενημέρωσε τον κόσμο ότι τα γυρίσματα της ταινίας ξαναξεκίνησαν μετά την παύση της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι, η συνέχεια της ιστορίας του Neo που μέχρι το 2015 οι αδερφές Wachowski αρνούνταν να αναστήσουν θα μπορέσει σίγουρα να κυκλοφορήσει μέχρι την 1η Απριλίου του 2022, τη νέα ημερομηνία που ορίστηκε αφού η πανδημία κατέστησε αδύνατη την κυκλοφορία της στις 21 Μαϊου του 2021.

Τι γνωρίζουμε, όμως, μέχρι στιγμής για το επόμενο Matrix; Λίγα πράγματα καθώς τα πάντα τρέχουν με άκρα μυστικότητα. Σίγουρα ξέρουμε ότι θα δούμε τον Neo και την Trinity, ενώ από την παλιά στρατιά έχουν επιβεβαιωθεί οι Niobe και Merovingian (ο Γάλλος που δεν είχε «κραγιόν στο πρόσωπο»; Αυτός.) Οι Morpheas και Agent Smith χλωμό φαίνεται να επανεμφανίζονται καθώς οι Laurence Fishburne και Hugo Weaving αντίστοιχα δήλωσαν πως δε θα παραστούν στα γυρίσματα,τα οποία αυτή τη φορά θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η Lana Wachowski με τη Lilly να απέχει. Στην καρέκλα του σεναριογράφου, πέρα από τη Lana θα κάθονται οι Aleksandar Hermon και David Mitchell.

Ένα άλλο δυνατό όνομα που έχει επιβεβαιωθεί στο καστ είναι αυτό του Neil Patrick Harris (aka Barney από το How I Met Your Mother και έναν τόνο ρόλους που θέλουν δικό τους κείμενο για να αναφερθούν έστω συνοπτικά) και μαζί με αυτόν, οι νέες μεταγραφές θα περιλαμβάνουν την Erendira Ibarra του Sense8 και τη σταρ του ινδικού κινηματογράφου Priyanka Chopra.

Όσον αφορά στα γυρίσματα τώρα, δύο πράγματα είναι γνωστά: πρώτον, ότι αυτή τη στιγμή λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο και δεύτερον ότι σε κάποια γυρίσματα στο Σαν Φρανσίσκο εκνευρισμός προκλήθηκε στους κατοίκους τις περιοχής καθώς φυσικές ζημιές προκλήθηκαν σε κτίρια και σηματοδότες. Οπότε αν μη τι άλλο, περιμένουμε κάτι το εκρηκτικό.

Μπορεί να περιμένουμε 2 χρόνια μέχρι το επόμενο Matrix, οι αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητά του να υφίστανται (δεδομένης της παράδοσης των reboot) αλλά η περιέργεια δε θα σταματήσει να υφίσταται μέχρι να πέσουν τα πράσινα γράμματα στην οθόνη. Μέχρι τότε, απλά περιμένουμε κι ελπίζουμε για κάτι που έστω θα συγκινήσει όσους κάποτε προσπάθησαν να αποφύγουν νοητές σφαίρες γέρνοντας προς ταπίσω. Κι αποτυγχάνωντας παταγωδώς.

Τελευταία