Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΤελικά, we did want to know!

Τελικά, we did want to know!

Με επικά singles τα οποία εξελίχθηκαν σε must ακούσματα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα να το προωθούν, το AM των Arctic Monkeys ήταν «καταδικασμένο» να πετύχει όταν κυκλοφόρησε σαν σήμερα (9/9) πριν επτά χρόνια. Στις αρχές του Φθινοπώρου του 2013 η indie rock μπάντα κυκλοφορεί την 5η δισκογραφική δουλειά της και εκτοξεύεται στο πάνθεο της ροκ ιστορίας, με μια δουλειά που θα μείνει στην ιστορία για διάφορους λόγους.

Τα μυθικών διαστάσεων “R U Mine?”, “Do I Wanna Know?”, "Why'd You Only Call Me When You're High?", "One for the Road", "Arabella", και “Snap Out of It”, αποτελούν το τέλειο κόκκινο χαλί για την άφιξη του album το οποίο με το… καλημέρα χαρίζει στους Arctic Monkeys ένα τρομερό ρεκόρ. Η μπάντα γίνεται η πρώτη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου που ξεκινάει στην κορυφή των Charts του Ηνωμένου Βασιλείου και με τα πρώτα πέντε albums της.

Όσο για τον τίτλο του δίσκου; Ο front-man της μπάντας, Alex Turner, αποκάλυψε αργότερα πως εμπνεύστηκε το όνομα «AM» από το album των Velvet Underground «VU», χρησιμοποιώντας τα αρχικά του ονόματος των Arctic Monkeys για να «βαφτίσει» τον δίσκο-θρύλο.

Τελευταία