Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣThe Pineapple Thief - Versions of the Truth

The Pineapple Thief - Versions of the Truth

O Bruce Soord και οι The pineapple thief, γυροφέρνουν την progressive rock σκηνή εδώ και δεκαετίες. Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, κυκλοφόρησαν τον 13ο δίσκο τους, που φέρει τον τίτλο Versions of the Truth. Τα vibes που σου δίνει ο συγκεκριμένος δίσκος είναι ένα κράμα από PorcupineTree και Low, επιχρυσωμένα με extra κατάθλιψη έτσι ώστε, σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη χάσει τα λογικά σου με όσα συμβαίνουν τριγύρω σου, να καταφέρουν να σε σπρώξουν από την άκρη του γκρεμού. 

Σαν δίσκος ακούγεται σχετικά ευχάριστα, αν θέλεις να χαλαρώσεις με ένα βιβλίο, καθότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία στιγμή ανάτασης στα τρία τέταρτα της ώρας, τα οποία διαρκεί. Κάποιες στιγμές, η ατμόσφαιρα σε κάνει να πιστεύεις ότι ίσως τα κομμάτια κινούνται προς κάποια κορύφωση, αλλά αυτό δε συμβαίνει ποτέ. Δεν δίνεται ποτέ η απαιτούμενη ώθηση από τις κιθάρες και κυρίως από τη φωνή του Soord, η οποία είναι υποτονική, ήρεμη, ενώ οι μελωδίες της είναι αρκετά συχνά πολύ επαναλαμβανόμενες και τους λείπει λίγη παραπάνω γεύση και ένταση. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι πολλά τα σημεία του δίσκου στα οποία μια διαφορετική φωνητική προσέγγιση θα τα απογείωνε, αλλά φυσικά αυτό δε συμβαίνει. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος του δίσκου. Ενώ η όλη παραγωγή και η δουλειά στα drums έχει γίνει με ενδελέχεια και ενώ οι κιθάρες πάνε να σπρώξουν, τελικά η φωνή βυθίζει αυτό που θα μπορούσε να γίνει ξεσηκωτικό.

Αγαπημένη μου σύνθεση από το δίσκο είναι το “Our Mire”, το οποίο μπορώ με ειλικρίνεια να πω ότι είναι 100% progressive και το οποίο διαθέτει ένα τρομερό piano hook. Ακούστε το. 'Aλλα κομμάτια που ενδεχομένως θα ξεχωρίσουν στα αφτιά των περισσοτέρων είναι το “Demons” λόγω αυτού του riff που σε κάνει να θες να το τραγουδήσεις καθώς ακούγεται, και το ομότιτλο του δίσκου, “Versions of the Truth”.

Δεν εντυπωσιάστηκα.

 

Rating: 

 6.0


Εταιρεία: KScope
Genre: Progressive Rock
Παραγωγός: The Pineapple Thief
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04/09/2020
Band Links: The Pineapple Thief, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify, YouTube

Τελευταία