Αρχική POP CULTUREGAMINGΜουστάκι ετών. . . 35

Μουστάκι ετών. . . 35

Ένα από τα κοινά μυστικά που μοιράζονται μεταξύ τους οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αυτό που ορίζει πως καταλαβαίνουν ότι έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν, όταν συνειδητοποιούν την ηλικία κάποιας προσωπικότητας την οποία θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον κύριο Super Mario, ο οποίος πλέον, είναι 35 ετών.

Τουλάχιστον σε ότι αφορά την ηλικία της διασημότητάς του, διότι υποθέτουμε πως όταν το Super Mario Bros. κυκλοφόρησε στις 13/9/1985 από τη Nintendo ως το πρώτο video game με πρωταγωνιστή τον Mario, ο αγαπημένος ξυλοκόπος (τα είπαμε σε προηγούμενο αφιέρωμα, ο Mario δεν είναι υδραυλικός) θα ήταν κάποιας ηλικίας.

Σαν σήμερα, πριν 35 χρόνια, το 2D παιχνίδι που έμελλε να εκτοξεύσει τη βιομηχανία των video games σε άπιαστα επίπεδα, έρχεται στις τηλεοράσεις μικρών και μεγάλων, μέσω του θρυλικού Nintendo Entertainment System (NES). Αυτό που ακολουθεί, λίγο πολύ το γνωρίζουν όλοι.

Το μόνο που έχουμε να γράψουμε είναι "Thank you Mario, for everything. And thank you, Shigeru Miyamoto".

Αποφασίσαμε με αφορμή τα 35α γενέθλια του Mario, να σας κάνουμε δώρο ένα free-to-play emulator του πρώτου παιχνιδιού, το οποίο θα βρείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.