Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΠόσο μας λείπει η γαλήνια τρέλα σου;

Πόσο μας λείπει η γαλήνια τρέλα σου;

Η 4η Μαρτίου 2019 θα θεωρείται αιώνια μια αποφράδα μέρα για την ιστορία της μουσικής. Ήταν τότε που η αστυνομία του Essex κλήθηκε στο σπίτι ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία της ηλεκτρονικής και τέκνο μουσικής. Δυστυχώς, ήταν αλήθεια. Σε ηλικία 50 ετών, ο Keith Flint, δεν ήταν πια μαζί μας…

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος, και η αστυνομία του Essex έχει καταλήξει πως δεν έχει αρκετά στοιχεία τα οποία να επιβεβαιώνουν την αυτοκτονία. Οι αρχικές υποψίες ήταν απαγχονισμός. Δεν μας απασχόλησε και ιδιαίτερα όμως η αιτία θανάτου. Έχουμε χάσει ένα σύμβολο της ηλεκτρονικής μουσικής, το οποίο σήμερα θα γιόρταζε τα 51α γενέθλιά του.

Ιδρυτικό μέλος των The Prodigy και από τους σημαντικότερους frontmen στην ιστορία της μουσικής, ο Flint συνδύασε μια… παρανοϊκή περσόνα επί σκηνής, με μια γλυκιά και γαλήνια συμπεριφορά εκτός αυτής. Θεωρούταν εντός της βιομηχανίας ένας από τους πιο καλούς, αγνούς, και σοβαρούς ανθρώπους της. Μας πρόσφερε μαζί με τους Prodigy αμέτρητα hits, και έκανε ανθρώπους που δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για την τέκνο, να βάλουν στη ζωή τους τους Prodigy. Ευλογία για όποιο άτομο το έχει πράξει.

Όπως ευλογία ήταν σύμφωνα με αυτούς που τον γνώριζαν να είσαι κοντά στον Keith Flint. Έναν άνθρωπο με αστείρευτο μουσικό ταλέντο, πάθος για τις μηχανές το οποίο εξέφραζε αγωνιζόμενος σε πολλούς αγώνες, και μια προσωπικότητα η οποία αποτέλεσε τομή στη μουσική βιομηχανία, αλλάζοντας τα δεδομένα της.

Κάθε 17η Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων, θα θυμόμαστε πως σαν αυτή τη μέρα, ο Keith ήρθε στον πλανήτη Γη, για να προσφέρει το μεγαλείο του. Και η 4η Μαρτίου ας είναι απλώς μια ημέρα σαν όλες τις άλλες. ?λλωστε, οι άνθρωποι έρχονται, ζουν, και φεύγουν. Το αν το τελευταίο γίνεται νωρίς ή όχι, μικρή σημασία έχει τελικά για τους fans τους. Η οικογένειά του και οι άνθρωποί του, είναι το σημαντικό. Και αυτοί, δεν θα ξεχάσουν τον χαμό του. Ας είμαστε οι υπόλοιποι εκεί, να υμνούμε το όνομα του ανθρώπου τους, όπως του αξίζει, για να θυμούνται τι μας πρόσφερε…

Ευχαριστούμε για όλα, Firestarter!

Υ.Γ. Ο Γιώργος Γράντης με αφορμή την ημερομηνία γέννησης του Keith Flint θυμήθηκε 8 καλλιτέχνες που κατάφεραν -όπως και ο frontman των Prodigy- να εισχωρήσουν στο χώρο της metal και να αναγνωριστούν από metal καλλιτέχνες.

Τελευταία