Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΒάπτισαν απολίθωμα με το όνομα των The Ocean Collective!

Βάπτισαν απολίθωμα με το όνομα των The Ocean Collective!

Τη χαρά και τιμή να δουν το όνομά τους σε ένα επιστημονικό paper δυο παλαιοντολόγων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λουξεμβούργου είχαν οι The Ocean Collective. Η γνωστή progressive metal μπάντα από το Βερολίνο είναι γνωστή για το γεγονός ότι εμπνέεται από την παλαιοντολογία για να γράψει μουσική και στίχους, και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από την επιστημονική κοινότητα. Οι παλαιοντολόγοι Lea Numberger και Dr. Ben Thuy του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λουξεμβούργο ονόμασαν το απολίθωμα «Ophiacantha Oceani» για να τιμήσουν την προσφορά της μπάντας.

«Μουσικοί που συνδυάζουν την τέχνη με την επιστήμη, φτιάχνοντας albums όπως τα Precambrian, Pelagial, και Phanerozoic, καθώς και τραγούδια όπως το Turritopsis dohrnii το οποίο αναφέρεται στις αθάνατες μέδουσες τις Μεσογείου με το ίδιο όνομα, αξίζουν και με το παραπάνω να περάσουν στην ιστορία, μέσω ονομάτων απολιθωμάτων», αναφέρει το paper των δυο επιστημόνων.

Για την ιστορία, το απολίθωμα με το όνομα των The Ocean Collective βρέθηκε στη Μεσόγειο θάλασσα, χρονολογείται περί τα 2,6 εκατομμύρια χρόνια πριν, και περιέχει στοιχεία από γιγάντια ασπόνδυλα του deep-sea, τα οποία εντοπίζονται στην Καραϊβική. Από μόνο του αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του πλανήτη, καθώς προσφέρει χώρο για μελέτη σε ότι αφορά τις μεγάλες αλλαγές που λάμβαναν χώρα στον πλανήτη Γη πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν ο άνθρωπος καν υπάρξει.

Τελευταία