Αρχική POP CULTUREGAMINGΑπό τα Hanafuda στο Switch!

Από τα Hanafuda στο Switch!

Όταν ο Fusajiro Yamauchi ίδρυσε τη Nintendo Karuta (πλέον Nintendo) στις 23 Σεπτεμβρίου 1889, το έπραξε προκειμένου να κατασκευάσει και να διαθέσει στον κόσμο hanafuda. Πρόκειται για ένα παιχνίδι καρτών από την Ιαπωνία, με απευθείας μετάφραση «κάρτες λουλουδιών», το οποίο όσοι έχουν παίξει τα Clubhouse Games (2006) σε Nintendo DS και Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (2020) σε Nintendo Switch, το γνωρίζουν. Σε καμία περίπτωση ο Yamauchi δεν περίμενε η Nintendo να γίνει ένας κολοσσός video games και με μασκότ τον Mario να κατακτήσει τον κόσμο!

Σήμερα η εταιρία συμπληρώνει 131 χρόνια ζωής, στη διάρκεια των οποίων έχει μεταμορφωθεί από μια μικρή επιχείρηση κατασκευής και διάθεσης hanafuda, σε έναν γίγαντα που παράγει παιχνίδια και κονσόλες. Από το 1970 και έπειτα, κυρίως χάρη στο όραμα του Shigeru Miyamoto -πατέρα του Super Mariο- η Nintendo βρίσκεται σε κάθε σπίτι και πλατφόρμα, σημειώνοντας ετήσιο τζίρο 8,1 δισεκατομμύρια ευρώ (2020), και έχοντας γραφεία σε 4 ηπείρους (Ασία, Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία).

Με κονσόλες-σταθμούς στην ιστορία του gaming όπως NES, GameBoy, Nintendo 64, Wii, Switch, και άλλες, αλλά και τίτλους video games όπως Super Mario, The Legend of Zelda, και πολλά ακόμη, η Nintendo αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του gaming και της τεχνολογίας για πάνω από έναν αιώνα αισίως.

Τελευταία