Αρχική POP CULTUREGAMINGFlawless. . . κυκλοφορία!

Flawless. . . κυκλοφορία!

Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 1992, τα fighting video games είχαν πρακτικά έναν εκπρόσωπο παγκοσμίως: το Street Fighter. Οι Ryu και Ken, μαζί με την παρέα τους, είχαν κάνει θραύση σε όλο τον πλανήτη, όμως οι Ed Boon και John Tobias είχαν στο μυαλό τους μια κυκλοφορία που έμελλε να ταρακουνήσει συθέμελα το χώρο των video games, και να εισάγει στην αγορά ένα παιχνίδι που θα άλλαζε για πάντα το σκηνικό.

Ο λόγος φυσικά για το Mortal Kombat, το οποίο βγαίνει στα ράφια των καταστημάτων στις 8 Οκτωβρίου πριν ακριβώς 28 χρόνια, για να προκαλέσει αλυσιδωτές κοινωνικές (!) αντιδράσεις. Ο λόγος; Μα φυσικά, η βία! Κανένα fighting game, ή γενικότερα video game έως τότε, δεν έφερνε στις οθόνες της τηλεόρασης τόσο ωμή βία, με αίμα, γραφικές σκηνές, και τα μυθικών -πλέον- διαστάσεων fatalities να προκαλούν αλλεπάλληλους κλιδωνισμούς στην ανθρώπινη κοινωνία.

Δελτία ειδήσεων, εκπομπές αφιερωμένες στη βία και τα video games, και «ειδικοί» σπεύδουν να καταδικάσουν το Mortal Kombat, καλώντας γονείς να μην αγοράσουν το παιχνίδι καθώς θα κάνει τα παιδιά τους βίαια. Το παρόν άρθρο είναι ενυπόγραφο, ώστε να καταστεί δυνατή η ύπαρξη της παρακάτω φράσης:

Ποτέ στην ιστορία, ένα video game δεν ευθυνόταν για βία, όπως δεν ευθύνεται ένα μαχαίρι για μια επίθεση με αυτό. Η βία γεννιέται και γιγαντώνεται εξαιτίας του μίσους, της μισαλοδοξίας, και της παραπληροφόρησης, σε συνδυασμό με την καταπίεση του ατόμου το οποίο μπορεί να οδηγηθεί σε πράξη βίας.

Πίσω στα video games. Το Mortal Kombat πέρασε χίλια κύματα, αλλά όταν κατάφερε να καθιερωθεί, έγινε ένα από τα κορυφαία video games στην ιστορία. Παγκόσμια πρωταθλήματα με γιγάντια έπαθλα, guest εμφανίσεις από χαρακτήρες άλλων video games και άλλων franchises, ταινίες, σειρές, merch, και πολλά πολλά εκατομμύρια δολάρια, επιβεβαιώνουν την παραδοχή πως χάρη στο Mortal Kombat, ο χώρος των video games πήγε μπροστά σύσσωμος, όχι μόνο το κομμάτι των fighting games.

CHOOSE YOUR DESTINY!

Τελευταία