Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗOι Deaf Radio ανανεώνονται κι επιστρέφουν live (στο στούντιο)

Oι Deaf Radio ανανεώνονται κι επιστρέφουν live (στο στούντιο)

24/10/2020

Επιστροφή σε ένα ιδιότυπο λάιβ κόνσεπτ για τους Deaf Radio. Και πώς θα μπορούσαν αλλιώς αφού το lockdown και η πανδημία εμποδίζει τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ο επαναπροσδιορισμός των βασικών γνώριμων στοιχείων της μπάντας φαντάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα και φρέσκια προσέγγιση στο ηχητικό τους τοπίο. Έτσι, κι έπειτα από την ακύρωση της τρίτης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας λόγω της πανδημίας, αποφάσισαν να υλοποιήσουν αυτή τη σκέψη που υπήρχε αρκετό καιρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους:

Το τελικό αποτέλεσμα λέγεται “Reworked” και μας παρουσιάζεται σε ένα υπέροχο video του Έβαν Μαραγκουδάκη (υπεύθυνος και για το video του “Animals”), κινηματογραφημένο ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στο studio της Mellowsophy Music.

Τέσσερα τραγούδια απογυμνώνονται από τον ηλεκτρισμό, και ενισχύονται από έναν minimal λυρισμό που ούτως ή άλλως υποβόσκει και στις συμβατικές εκτελέσεις τους, σε ένα αποτέλεσμα “έξω από τις γραμμές” όπως το χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι.

“Το “Reworked” είναι μία προσπάθεια να επανεφεύρουμε μέρος του υλικού μας. Να αφήσουμε να εμφανιστούν και άλλες μουσικές πτυχές μας. Ήταν μια σκοτεινή περίοδος και πηγαία μας βγήκε μία πιο ήπια, minimal αισθητική από αυτή των ηλεκτρικών εκτελέσεων. Με τις περιοδείες του παρελθόντος να φαντάζουν μακρυνή ανάμνηση, αποφασίσαμε να κινηματογραφήσουμε το εγχείρημα, σε μία προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με το κοινό, μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε στον δρόμο.”

Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γρηγόρη Μάγο, υπεύθυνο και για την παραγωγωγή του “Modern Panic”.

Ακολουθήστε το συγκρότημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

FB: https://www.facebook.com/deafradioband
Instagram: https://www.instagram.com/deaf.radio

Τελευταία