Αρχική ΝΕΑCINEMA/TVΟ Alan Moore κατακεραυνώνει το υπερηρωικό σινεμά

Ο Alan Moore κατακεραυνώνει το υπερηρωικό σινεμά

24/10/2020

O λαν Μουρ, αφού είδε κι απόειδε με το να αποδομεί και να κριτικάρει το υπερηρωικό είδος, πέρασε σε μια πιο ξεκάθαρη κι ευθεία αποδόμηση, ή καλύτερα επίθεση απέναντι στο κινηματογραφικό υπερηρωικό σινεμά.

Μιλώντας στο Deadline, ο Μουρ κατακεραύνωσε την κουλτούρα που στηρίζεται σε αυτό και ουσιαστικά πήρε αποστάσεις από τον χώρο τον κόμικ. Ουσιαστικά υποστήριξε πως η συνεχής ροή υπερηρωικού σινεμά έχει κάνει αρκετά φτηνή την ποπ κουλτούρα, οδηγώντας πλήθος μικρομέγαλων ανθρώπων σε παλιμπαιδίστικες συμπεριφορές, επιζητώντας πιθανότατα μια πιο ανέμελη και ξεκούραστη εποχή, άμεσα συνυφασμένη με την παιδικότητα και τους υπερήρωες. Η αλήθεια είναι πως ο Μουρ δεν ήταν ποτέ φαν της μεταφοράς από το χαρτί στο σινεμά, έχει να δει άλλωστε ταινία με υπερήρωα από το Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον και το μακρινό 1989, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τονίσει την αντίθεσή του στη μεταφορά και των δικών του έργων, παίρνοντας πάντα τις αποστάσεις του.

Ταυτόχρονα, ο δημιουργός τόνισε την ανάγκη για πιο φρέσκια δημιουργία και πιθανότατα, ευελπιστούμε το νέο του πόνημα να βρει συμπαραστάτες. Το The Show, θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και σουρεάλ ιστορία μυστηρίου γύρω από ένα χαμένο πολύτιμο αντικείμενο. Και σίγουρα το τρέιλερ, στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος, αφήνει υποσχέσεις.

Τελευταία