Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣArmored Saint - Punching The Sky

Armored Saint - Punching The Sky

Κάποια συγκροτήματα παρόλο που έχουν μεγάλη ιστορία στο χώρο άργησα να τα μάθω και να ασχοληθώ μαζί τους. Η πρώτη μου επαφή με τους Armored Saint ήταν λόγω Anthrax. H μετακίνηση του Bush, το 1992-93, από τους `Αγιους στους `Ανθρακες και η κυκλοφορία του Sound of white noise ήταν η σπίθα για να μάθω τους Αγίους. Όπως καταλάβατε είμαι πιο πολύ οπαδός της φωνάρας του Bush πάρα των Saint.

H δισκογραφία τους χωρίζεται στην Prichard και μετά Prichard εποχή (θάνατος του Prichard λευχαιμία 1990). Και μάλιστα μετά το 1999. Έτσι φτάσαμε 2020 και οι Armored Saint, μας χτυπούν την πόρτα με τον όγδοο στούντιο δίσκο τους “Punching The Sky”. Το θέμα σε αυτή την κυκλοφορία είναι ένα : ο δίσκος, είναι αντάξιος του προηγούμενου και φυσική συνέχεια του; Γιατί το “Win Hands Down” είναι ένα διαμάντι της μετά Prichard εποχής. Η απάντηση είναι, όχι . Είναι κακός δίσκος; Πάλι όχι.

Για να μην σας πρήζω τα συκώτια κάνοντας τον ρήτορα με τα τόσα ερωτήματα, το Punching The sky είναι ένας καλός δίσκος, ο οποίος έχει στιγμές απόλυτου peak και στιγμές που θα περάσουν από δίπλα σου και ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αυτό που έχω αποκομίσει από τους Armored Saint, είναι ότι δεν βγάζουν δίσκο που είναι για το σερβίρισμα του καφέ της παρηγοριάς. Μπορεί να μην είσαι φανατικός του ήχου τους, αλλά καταλαβαίνεις ότι οι τύποι δεν είναι μυρωδιάδες.

Πιο συγκεκριμένα , τα “Standing On The shoulders of Giants” και “End Of The Attention span” κυριολεκτικά τα σπαν’. Είναι και τα δυο πρώτα κομμάτια του δίσκου, οπότε παίρνουν αρκετούς πόντους από εκεί. Μετά, μπαίνει μια σειρά κομματιών που έχουν καλά σημεία αλλά στο σύνολο τους δεν είναι κάτι το τόσο ξεχωριστό για περισσότερη συζήτηση. Ώσπου μπαίνει πρώτα το “Lone Wolf” που αναθερμαίνει το ενδιαφέρον του ακροατή, για να τον απογειώσει με το εξαιρετικό “Missile To Gun”. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το απόλυτο δεκάρι του δίσκου. H ταχύτητα πέφτει με το “Fly In the Ointment”, αλλά το κομμάτι είναι αρκετά καλό.

Και οδεύουμε προς το τέλος του δίσκου. Περνούν 2 τραγούδια, έτσι, χωρίς να τα καταλάβω, για να μείνει το τελευταίο “Never You Fret”. O αγώνας τελειώνει με τους Armored Saint να σκοράρουν το νικητήριο γκολ στο 90’. Ναι, αυτό το κομμάτι σου αφήνει αυτή την γλυκιά γεύση.

Σίγουρα το “Punching The sky” με την πάροδο των χρόνων δεν μπορεί να μπει στο πάνθεον των κυκλοφοριών των Saint. Αν δεν είχε προηγηθεί το “Win Hands Down” θα μιλούσαμε για ένα πολύ καλό δίσκο , ενώ τώρα μιλάμε για ένα αξιοπρεπή καλό δίσκο. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες γιατί το γκρουπ είναι μεγάλο. Αναμονή της επόμενης δουλειάς τους. Εγώ πάντως πηγαίνω να ξαναβάλω το “Missile To Gun”.

Rating: 

 7.0

 


Εταιρεία: Metal Blade
Genre: Heavy Metal
Παραγωγός: Joey Vera
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23/10/2020
Band Links: Armored Saint, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify, YouTube, Bandcamp

Τελευταία