Αρχική POP CULTURECOMICSA Comic Halloween

A Comic Halloween

To Σόουιν ή Sauin ή Samhain ήταν μία αρχαία Κέλτικη γιορτή, που σηματοδοτούσε το τέλος της συγκομιδής και την έναρξης του χειμώνα. Αυτή η «λεπτή» χρονική στιγμή – κατά τους Κέλτες πάντα – εκτός από την σημαδιακή αξία που είχε αναφορικά με την γεωργία, αποτελούσε και το σημείο όπου το πέπλο που χωρίζει τον κόσμο των ζωντανών με των νεκρών, συρρικνώνεται τόσο που καθίσταται εφικτό το πέρασμα τους στη δική μας – υποθέτω ότι όλοι όσοι διαβάζετε το παρόν κείμενο ανήκετε στον κόσμο των ζωντανών – πραγματικότητα.

Το παραπάνω αποτελεί και την έμπνευση, ή και πρόγονο αν προτιμάτε, του Halloween, το οποίο τελευταία έχουμε αρχίσει να τιμούμε και στη χώρα μας. Φυσικά, αρκετοί από εμάς το κάνουμε με σχετικά λάθος τρόπο, αφού κακώς το συγχέουμε με τις δικές μας Απόκριες. Με αφορμή λοιπόν την 31η Οκτωβρίου, την ημερά δηλαδή του Halloween, αποφάσισα να κάνω μία λίστα με τους 8 αγαπημένους μου χαρακτήρες που χαρακτήρες, που ξεπήδησαν μέσα από κάποιο ζοφερό comic. H λίστα είναι με τη σειρά προτίμησής μου και ο μοναδικός κανόνας στον οποίο πρέπει να υπακούν οι κάτωθι χαρακτήρες είναι να έχουν πεθάνει τουλάχιστον μία φορά και να μην έχουν επιστρέψει ως άνθρωποι, αλλά ως κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.

Gunwitch – The Nocturnals (originally Malibu Comics)
 
Λίγα είναι γνωστά για τον Gunwitch παρά μόνο ότι κάποτε ζούσε, ήταν άνθρωπος δηλαδή. Όταν πέθανε, ο Doc Horror τον επανέφερε στη ζωή ως ένα αμάλγαμα ζόμπι και σκιάχτρου. Ο κύριος σκοπός ύπαρξης του είναι να προστατεύει την κόρη του δημιουργού του με τα εξαιρετικά του ταλέντα. Κι αν αναρωτιέστε ποια μπορεί να είναι αυτά, ατελείωτος αριθμός σφαιρών, έξοχο σημάδι και είναι ήδη νεκρός, άρα δεν μπορεί και να πεθάνει.
Επίσης μοιάζει σαν να ξέφυγε από κάποιο video clip των Ghoultown.

Proinsias Cassidy – Preacher (Vertigo)

Γεννημένος το 1900 στην Ιρλανδία ένα βράδυ θα δεχθεί επίθεση από ένα πλάσμα του βάλτου το οποίο και θα τον σκοτώσει ή έτσι τουλάχιστον πίστευε ο αδερφός του Billy. Ο Cassidy θα ξυπνήσει την επόμενη ημέρα για να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πνιγεί, ότι είναι πιο γρήγορος και πιο δυνατός και ότι μία ανεξέλεγκτη πείνα.
Ωραίος γενικά τύπος ο οποίος εκμεταλλεύεται το «δώρο» της αθανασίας του δοκιμάζοντας κάθε υπερβολή που μπορεί να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Εγωιστής, κυνικά ειλικρινής, σκεπτικιστής καταφέρνει να μπλέκει τους πάντες σε μία σειρά από ατυχή – στην καλύτερη – περιστατικά, αλλά μην φανταστείτε πως νιώθει και ιδιαίτερα άσχημα για αυτό.

Andrew Bennett – I…Vampire (DC Comics)

Κάποτε `Αγγλος ευγενής και παρασημοφορεμένος στρατιώτης. Η ζωή του αλλάζει όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα βαμπίρ, το οποίο κερδίζει στη μάχη αλλά προλαβαίνει να τον σκοτώσει ως άνθρωπο και να τον μετατρέψει.
Απέθαντος πια, έχει αφιερώσει τη ζωή να μάχεται την κάποτε αγαπημένη του Mary ή Queen of Blood η οποία έχει σκοπό της ζωής της να μετατρέψει τους πάντες σε βαμπίρ. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι την Mary σε βαμπίρ την μετέτρεψε ο ίδιος, έτσι ώστε να ζήσουν μία ζωή μαζί. Καλά πήγε αυτό.

Spectre (Jim Corrigan) – The Spectre (DC Comics)
 
Spectre ή The Spectre ή Aztar αποτελεί μία από τις δυνατότερες οντότητες του σύμπαντος της Dc. Η πιο γνωστή του εκδοχή είναι αυτή που τον θέλει να κυριεύει τον Jim Corrigan, έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Gotham.
Ο Jim βρίσκει τραγικό θάνατο από τη μαφία και κατά το πέρασμα του στον άλλον κόσμο συναντιέται με τον Aztar όπου και γίνονται ένα. Επιστρέφει στη ζωή, όμως πλέον δεν είναι άνθρωπος, αλλά ο Spectre, μία οντότητα αποφασισμένη να πολεμάει το κακό, με οποιοδήποτε τίμημα.
Πόσο δυνατός είναι; Αρχικά να αναφέρουμε ότι οι δυνάμεις του προέρχονται απευθείας από τον θεό (The Presence για την DC) και πρακτικά είναι άπειρες. Έχει καταφέρει να «σπάσει» ψυχολογικά τον Joker, να καταστρέψει μία ολόκληρη χώρα, να παγιδεύσει μέσα στο ίδιο το κράνος τον Dr. Fate, να κάνει τον Superman να διστάσει μπροστά του και μπορεί να ελέγχει ύλη, χώρο και χρόνο. Not bad.

Eric Draven – The Crow (Caliber Comics)

Σίγουρα τον γνωρίζετε όλοι από την ταινία με τον αδικοχαμένο Brandon Lee. Αυτό που ίσως σας διαφεύγει είναι ότι χαρακτήρας αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του James O'Barr.
Ο Eric δολοφονείται μαζί με την μνηστή του και ύστερα επανέρχεται στη ζωή για να πάρει εκδίκηση. Όμως αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για άνθρωπο, αλλά για μία πανίσχυρη οντότητα με υπερφυσικές δυνάμεις που σε κάθε της βήμα τη συντροφεύει ένα κοράκι.
Fun Fact: Αν το πρόσωπο του comic Eric σας θυμίζει κάτι, αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η όψη του χαρακτήρα έχει εμπνευστεί από τον τραγουδιστή των Bauhaus, Peter Murphy. 

Scorpion – Mortal Kombat (DC Comics)

Το ξέρω ότι κλέβω λίγο, αλλά βάσει του κανόνα που θεσπίσαμε νωρίτερα, μπορώ να τον χρησιμοποιήσω. Σίγουρα ο Scorpion δεν έγινε γνωστός από κάποιο comic, αλλά από την σειρά video games, Mortal Kombat.
O Hanzo Hasashi, όπως ήταν το όνομα του, βρίσκει την φατρία του (clan/οικογένεια/όποιον γνώρισε ποτέ του τέλοσπαντων) δολοφονημένους από τον Sub-Zero – ή έτσι νόμιζε τουλάχιστον. Επιστρέφει από το Neatherrealm ως δαίμονας, ορκισμένος για εκδίκηση. Σήμα κατατεθέν του η φωτιά και φυσικά, το Kunai του.
GET OVER HERE

Alucard – Hellsing (Shōnen Gahōsha, Dark Horse Comics)

Διαβάστε το όνομα ανάποδα και θα καταλάβετε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Ο Alucard είναι ένας κυνηγός υπερφυσικών όντων που βρίσκεται στην υπηρεσία της σκιώδους Hellsing Organization. Πανίσχυρος, είρωνας, σαδιστής και πάνω από όλα εκκεντρικός, ο No-Life King (ένα από τα προσωνύμια του) παρ’ ότι αρέσκεται να επιδεικνύει την ανωτερότητα του, ψάχνει συνεχώς αντάξιο αντίπαλο. Στα highlight του συγκαταλέγεται η μάχη με τον Luke Valentine και σίγουρα η τελική, όπου αντιμετωπίζει στρατιές Ναζί, ιερά τάγματα του Βατικανού, προδότες και ό,τι άλλο βρίσκεται στον δρόμο του. Μόνος του. Και κερδίζει.

Spawn (Albert Francis "Al" Simmons) - Spawn (Image Comics)

Εκτός του ότι είναι ο τύπος που καλύπτει τον δεξί μου μπράτσο/ώμο και αναμφίβολα ο αγαπημένος μου υπερήρωας (με την ευρεία έννοια, καθώς και ο Spawn ανήκει στην κατηγορία των antiheroes), είναι και ο μόνος της λίστας που μπαίνει στην κουβέντα για τον δυνατότερο comic book character που δημιουργήθηκε ποτέ.
O Al όσο ζούσε ήταν ένας από τους καλύτερους – ο καλύτερος μαζί με τον Chapel – εκτελεστές της CIA. Έπαιρνε μέρος κατά κύριο λόγο σε black ops και ήταν άριστα εκπαιδευμένος τόσο σε μάχη σώμα με σώμα, όσο και με όπλα.
Σε μία αποστολή όμως θα τον προδώσουν και ο Al θα σκοτωθεί – δολοφονηθεί από τους δικούς για την ακρίβεια. Λόγω των φόνων που έχει διαπράξει, η ψυχή του θα οδηγηθεί στην κόλαση όπου και θα συνάψει μία συμφωνία με τον Malebolgia, άρχοντα του 8ου επιπέδου της κόλασης. Η συμφωνία προέβλεπε ότι ο πρωταγωνιστής μας θα μπορούσε να ξαναδεί την γυναίκα του Wanda με αντάλλαγμα την ψυχή του.

H συμφωνία δεν ήταν και τόσο συμφέρουσα για τον Al, καθώς επιστρέφει ως δαίμονας – Hellspawn συγκεκριμένα – με πολλές υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά και πολλά μειονεκτήματα, κρίσιμα για τον ψυχισμό του χαρακτήρα μας. Αν θέλετε να διαβάσετε την ιστορία του, μπορείτε να βρείτε τα 300+ τεύχη του που έχουν κυκλοφορήσει, στην ταινία που γυρίστηκε το 1997, σε μία εκπληκτική παραγωγή του HBO ή μπορείτε να ακούσετε το Dark Saga των Iced Earth που είναι εξολοκλήρου γραμμένο για την αφεντιά του.

Yγ: Ίσως έχει και το πιο ωραίο fan made film

Τελευταία