The Horror Show

Σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη καταλάβει, εμάς εδώ στο Depart μας αρέσει το Halloween, ίσως και λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Με τους κινηματογραφικούς να «βγάζουν γούστα» και να ετοιμάζονται να το πάνε ακόμα παραπέρα, τους μουσικούς να καιροφυλακτούν στη γωνία, αποφάσισα να ξαναμπώ σφήνα και κατά κύριο λόγο να μπλεχτώ στα πόδια του cinema μας.

Κινηματογράφος λοιπόν και πάμε να βρούμε 8 δολοφόνους – όχι serial killers απαραίτητα – που θα είναι κακοί (αλλά κακοί, σκατόψυχοι), απόκοσμοι και στις ταινίες που έχουν συμμετάσχει να έχουν προξενήσει ατελείωτο τρόμο και ατέρμονο πανικό.

Σημείωση: Ξέρω ότι θα πείτε πως λείπουν κάποιοι, μη βιάζεστε, έρχονται και άλλες λίστες.

Damien Thorn – The Omen franchise
Δημιουργός: David Seltzer
Ερμηνεύει: Harvey Spencer Stephens (The Omen I), Jonathan Scott-Taylor (The Omen II), Sam Neill (The Omen III)
Best Line: Nazarene...You have won nothing.!
Γεννημένος στις 6 πρωί, την 6η Ιουνίου (τον 6 μήνα δηλαδή) ο Damien – η πραγματική του φύση αν προτιμάτε – είναι το απόλυτο κακό. Πρόκειται για τον Αντίχριστο, τον γιο του Διαβόλου ο οποίος έχει έρθει στον κόσμο για να ξεκινήσει την αποκάλυψη. Στη διάρκεια της ζωής του αφήνει σειρά πτωμάτων, βασανίζει – κυρίως ψυχολογικά – αρκετό κόσμο και γενικά κάνει όλα αυτά που θα περιμέναμε από έναν άνθρωπο με χαραγμένο στο κεφάλι το 666.

André Linoge – Storm of the Century
Δημιουργός: Stephen King
Ερμηνεύει: Colm Feore
Best Line:Born in lust, turn to dust. Born in sin, Come on in!
Είναι περίπου τεσσάρων χιλιετιών σε ηλικία και αν «πειράξετε» λίγο τη διάταξη των γραμμάτων στο όνομα του, διαβάζετε ένα ωραιότατο Legion. Σκοτώνει αρκετό κόσμο κατά την παρουσία του, οδηγεί κάμποσους στην αυτοκτονία και επίσης να αναφέρουμε ότι είναι υπεύθυνος και για το Roanoke. Είρωνας, αλαζόνας, πανούργος είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που τον διακατέχουν εντόνως.

Mister Babadook – The Babadook
Δημιουργός: Jennifer Kent
Ερμηνεύει: -
Best Line:If it's in a word, or it's in a look, you can't get rid of the Babadook
Ο Babadook είναι ένα στοιχειό που κρύβεται μέσα στα παιδικά pop-up βιβλία. Σκιώδης με ημίψηλο καπέλο και κάπα, που όσο περισσότερο τρομάζουν τα θύματα του, τόσο πιο τερατώδης γίνεται. Βασανίζει τα θύματα του, τα οδηγεί στην παράνοια και αρκετές φορές τα σκοτώνει.

The Pale Man – Pan’s Labyrinth
Ερμηνεύει:
Doug Jones
Δημιουργός: Guillermo del Toro
Best Line: "I have so many names, names that only the wind and the trees can pronounce. I am... I am a faun."
Σώμα γέρου, μάτια στις παλάμες και το οι διατροφικές του συνήθεις περιλαμβάνουν παιδία. Όμως σαν χαρακτήρας κρύβει βαθύτατους συμβολισμούς, καθώς αντιπροσωπεύει το κακό που τρέφεται από τους ανίσχυρους. ?λλωστε, σύμφωνα με τον del Toro αυτός είναι ο λόγος χλωμός και ανθρωπόμορφος.

Chucky – Child’s Play franchise
Δημιουργός: Don Mancini
Ερμηνεύει: Brock Winkless και Tony Gardner (οι κύριοι «παίχτες» της μαριονέτας)
Best Line:Go ahead and shoot! I'll be back! I always come back!
Τι γίνεται όταν το πνεύμα του διαβόητου serial killer σαν του Charles Lee Ray μεταφέρεται - μέσω voodoo -σε μία κούκλα; Αυτό μας αφηγείται το franchise ταινιών Child’s Play. O Chucky είναι σαδιστής, τρελός αλλά πολύ τρελός και λατρεύει τους φόνους. Σκεφτείτε όλα αυτά να ενσαρκώνονται σε μία κούκλα, όπου η κακία που κατοικοεδρεύει μέσα της είναι τόσο μεγάλη που αλοιώνει την εξωτερική εμφάνιση του «δοχείου» της.  

Candyman – The Candyman
Δημιουργός: Clive Barker
Ερμηνεύει: Tony Todd
Best Line:I am the writing on the wall, the whisper in the classroom!
Όταν ο Αφροαμερικανός Daniel Robitaille δολοφονείται λόγω του έρωτα με μία λευκή, το πνεύμα του παραμένει στον κόσμο ως ένα πανίσχυρο στοιχειό. Όσο βρισκόταν εν ζωή, ο Daniel ήταν σκλάβος και ζωγράφος, μέχρι που ερωτεύθηκε την κόρη του «αφέντη» του. Όλα αυτά τον οδηγούν επιζητά εκδίκηση, για να τον συναντήσεις όμως, έπρεπε να πεις πέντε φορές το όνομα του μπροστά στον καθρέφτη. Επίσης, μέλισσες.

Pennywise – The IT
Δημιουργός: Stephen King
Ερμηνεύει: Tim Curry
Best Line:We all float down here Georgie
Όταν έναν ρόλο τον έχει παίξει ο Tim Curry, οι υπόλοιποι δεν υπάρχουν, νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Βάσει του βιβλίου έχουμε να κάνουμε με έναν κλόουν που επί της ουσίας είναι η ενσάρκωση των ανθρώπινων φόβων. Ασταμάτητο black humor – που λείπει από τις νέες ταινίες και για αυτό τις σνομπάρω – σαδιστική συμπεριφορά, αρέσκεται τόσο να σκοτώνει ο ίδιος, όσο και να οδηγεί τα θύματα του στην αυτοκτονία.  

Pinhead – Hellraiser franchise
Δημιουργός: Clive Barker
Ερμηνεύει: Doug Bradley, Jay Gillespie, Paul T. Taylor, Stephan Smith Collins
Best Line: "Do I look like someone who cares what God thinks"
Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι αν βρείτε έναν κύβο σκαλισμένο που εκπέμπει ενέργεια μην τον πειράξετε, προσπεράστε τον και θα είστε μια χαρά. Αν πάλι είστε περίεργοι, οι πιθανότητες σας να συναντηθείτε με Pinhead, αυξάνονται ραγδαία. Σκοτώνει τα θύματα με γάντζους, αλυσίδες και πάντα αργά, καθώς είναι fan του πόνου και των βασανιστηρίων. 

Τελευταία