Αρχική ΤΕΧΝΕΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΈχετε λίγο χρόνο να μιλήσουμε για τον Jorge Garza;

Έχετε λίγο χρόνο να μιλήσουμε για τον Jorge Garza;

Μια από τις σελίδες τις οποίες παρακολουθώ ανελλιπώς είναι αυτή του H.R. Giger. Χάρη σε αυτόν διαμορφώθηκε η καλλιτεχνική μου κουλτούρα σε μεγάλο βαθμό, με το Aliens να αποτελεί την είσοδό μου στο sci-fi και στο horror ταυτόχρονα, δυο χώρους από τους οποίους δεν κατάφερα να «ξεφύγω» ποτέ. Μεταξύ άλλων, αυτό που χαρακτηρίζει τον Giger είναι η μετριοπάθεια και η ικανότητά του να υμνεί τους καλλιτέχνες που τιμούν το έργο του, προωθώντας τους μέσω της σελίδας του στο Facebook. Κάπως έτσι, έφτασα στην επίσημη ιστοσελίδα του Jorge Garza, γνωστού καλλιτέχνη από τη βορειοδυτική Indiana ο οποίος κατακτά το διαδίκτυο χάρη στα έργα τέχνης με αζτέκικη αισθητική και αναφορές στο pop culture τα οποία δημιουργεί.

Ερωτευμένος με την κουλτούρα των Αζτέκων, και πιθανότατα με μακρινές ρίζες στον συγκεκριμένο, θρυλικό και αρχαίο πολιτισμό, ο Qetza δημιουργεί σπάνιας ομορφιάς έργα τα οποία αξίζουν όχι μόνο προβολής, αλλά και παραγγελίας χωρίς δεύτερη σκέψη (σ.σ. όταν αυτό είναι εφικτό, ζούμε και έναν ωκεανό μακριά). Το προσωνύμιο Qetza προκύπτει από συντόμευση της λέξης Quetzalcoatl, του ονόματος του Φτερωτού Ερπετού, μιας θεϊκής ύπαρξης στη μυθολογία των Αζτέκων η οποία ήταν υπεύθυνη για την ένωση της γης με τον ουρανό, και στην οποία αποδίδεται η δημιουργία της ανθρωπότητας σύμφωνα με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Αζτέκων.

Δεν θα σας κουράσω άλλο με ιστορία, μια επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Jorge Garza θα σας πείσει πως αποτελεί έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη ο οποίος εμπνέεται από θέματα pop culture και καθημερινότητας, φέρνοντας στη «ζωή» εξαιρετικά έργα τέχνης με αζτέκικη αισθητική. Ακολουθήστε τον Jorge Garza σε Facebook και Instagram.

All images are the intellectual property of Jorge "Qetza" Garza and are used only for reporting purposes.

Τελευταία