Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΗ ζωή του Matthew McConaughey σε ταινία μικρού μήκους

Η ζωή του Matthew McConaughey σε ταινία μικρού μήκους

4/11/2020

Μεγαλώνοντας στο Τέξας

Ο Αμερικάνος ηθοποιός Matthew David McConaughey γεννήθηκε στις 4/11/1969 στο Uvalde, του Τέξας. Πολίτης του κόσμου καθώς έχει Ιρλανδικές, Σκωτσέζικες, Αγγλικές, Γερμανικές και Σουηδικές καταβολές. Ο Matthew μεγάλωσε στο Longview και ο πατέρας, που είχε πρατήριο βενζίνης, περίμενε ότι ο γιος του θα αναλάμβανε την οικογενειακή επιχείρηση. Όμως ο πρωταγωνιστής μας είχε άλλα σχέδια και άφησε την «οικογενειακή κληρονομιά» στα δύο του αδέρφια και έφυγε για Αυστραλία.

Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ, ξεκίνησε να σπουδάζει νομική στο πανεπιστήμιο του Τέξας όμως όλα θα άλλαζαν όταν θα διάβαζε το "Ο μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο" το οποίο τον ώθησε και στην υποκριτική.

Τα πρώτα βήματα

Η αρχή τον βρίσκει να πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικά και ερασιτεχνικές παραγωγές και σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους όπως το Chicano Chariots του 1992. Κάποια στιγμή, σε ένα bar στο Austin θα γνωρίσει τον σκηνοθέτη και παραγωγό Don Phillips, ο οποίος με την σειρά του θα στον συστήσει σε έναν σκηνοθέτη που έψαχνε ηθοποιούς για την επόμενη του ταινία, τον Richard Linklater. Αρχικά ο McConaughey παρά λίγο να χάσει τον ρόλο, καθώς θεωρήθηκε πολύ όμορφος. Όμως ο άσημος τότε ηθοποιός, που ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει, μάκρυνε τα μαλλιά του, άφησε μουστάκι και τελικά πήρε τον ρόλο στο έργο "Dazed and Confused". Μάλιστα ήταν τόσο καλός που ενώ αρχικά ο ρόλος του περιοριζόταν σε τρεις γραμμές, κατέληξε να είναι τριακοσίων. Ένα χρόνο αργότερα, το 1994, πρωταγωνιστεί το "The Return of the Texas Chainsaw Massacre" υποδύεται τον μανιακό δολοφόνο Vilmer.

Ο δρόμος προς την καταξίωση

Λίγο αργότερα, έχοντας πια εγκατασταθεί το L.A., παίρνει τους δύο ακόμα σημαντικούς ρόλους. Εμφανίζεται στο "Lone Star" του John Sayles και στην κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του John Grisham, "A Time to Kill". O McConaughey που υποδύεται τον δικηγόρο Jake Tyler Brigance, συμπρωταγωνιστεί και συνεργάζεται με ηθοποιούς όπως ο Kevin Spacey, η Sandra Bullock και ο φυσικά-πανταχού-παρών Samuel L. Jackson.

Η φήμη έχει αρχίσει πια να μεγαλώνει και δεν αργούν να τον συγκρίνουν με τον Paul Newman. H συνέχεια τον βρίσκει να παίρνει μέρος σε ταινίες όπως η "Επαφή"με την Jodie Foster, το "Amistad"του Steven Spielberg, το "Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες" με την Kate Hudson, "Το βασίλειο της φωτιάς" με τον Christian Bale και πολλά ακόμα.

Η εκτόξευση

Αν και μέχρι τότε ήταν αρκετά αναγνωρίσιμος, η δουλειά του περιοριζόταν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ρομαντικών κομεντί. Αυτό έμελλε όμως να αλλάξει με την ερμηνεία του στην "Δικηγόρος σκοτεινών υποθέσεων" το 2011 που θα θεωρηθεί και η κορυφαία μέχρι τότε στιγμή του. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι με τον ρόλο του Mick Haller άνοιξε η πόρτα για τις νέες προκλήσεις που αναζητούσε στην καριέρα του. Μάλιστα, λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2013, η ερμηνεία του ως Ron Woodroof, στο "Dallas Buyers Club" θα του χαρίσει και το Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου

Τελευταία