Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΟι SOAD ταρακουνούν την κοινή γνώμη

Οι SOAD ταρακουνούν την κοινή γνώμη

06/11/2020

Μετά από 15 χρόνια δισκογραφικής «ανομβρίας» οι System Of A Down επιστρέφουν με την ταυτόχρονη κυκλοφορία δύο νέων κομματιών. Για χρόνια όλοι μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα περιμένοντας την ανακοίνωση του νέου δίσκου, αφού μετά την κυκλοφορία του "Hypnotize" ότι νέο υλικό ακούγαμε από το στρατόπεδο των Αρμένιων αφορούσε τα προσωπικά projects του καθενός.

Σήμερα με τον πόλεμο στην Αρμενία να μαίνεται και την χώρα να βρίσκεται απέναντι σε μία νέα καταστροφική κατάσταση, οι Daron Malakian (κιθάρα, φωνή), Serj Tankian (φωνή), Shavo Odadjian (μπάσο) και John Dolmayan (τύμπανα) βάζουν στο περιθώριο τις όποιες καλλιτεχνικές προσωπικές του διαφορές και το αποτέλεσμα, τόσο μουσικά όσο και κοινωνικά τους δικαιώνει.

Τα δύο νέα ονομάζονται "Protect The Land" και "Genocidal Humanoidz" την παραγωγή έχει αναλάβει ο Malakian, ο οποίος υπογράφει μουσική και στίχους,  ανέφερε ότι ήταν ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν για να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη αλλά και να προσφέρουν επί της ουσίας, αφού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των κομματιών θα δοθούν Armenia Fund. Εδώ να αναφέρουμε ότι και τα δύο κομμάτια είναι διαθέσιμα μέσω bandcamp

O Dolmayan από την πλευρά του περιέγραψε πως δημιουργήθηκαν αυτά τα δύο κομμάτια αναφέροντας: "Τους έστειλα ένα μήνυμα που έλεγε ότι ανεξάρτητα πως νιώθουμε  ένας για τον άλλον, ήρθε η ώρα να τα αφήσουμε κατά μέρους καθώς αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μεγαλύτερο από εμάς και από τους SYSTEM OF A DOWN”.

Συνέχισε λέγοντας: “Όλοι μας στους SYSTEM ότι η μάχη που δίνουν οι συμπατριώτες μας είναι μία μάχη επιβίωσης και πως πρέπει να απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο ώστε να τελειώσει αυτή η αδικία.”

To "Protect The Land" που συνοδεύεται και από video με πραγματικά πλάνα από το μέτωπο και δείχνει τους στρατιώτες των Αρμένιων στο μέτωπο, καθώς και τις κινητοποίησες τους σε όλον τον πλανήτη. Φυσικά, επειδή μιλάμε για SOAD αυτό γίνεται και με τρομερή καλλιτεχνική άποψη.

Το "Protect The Land" κανονικά θα βρισκόταν στον νέο δίσκο των SCARS ON BROADWAY, ενώ το "Genocidal Humanoidz" έχει γραφτεί εδώ και τρία χρόνια σε ένα jamming των Malakian, Dolmayan και Shavo Odadjian.

Τέλος, να τονίσουμε ότι αυτές οι κυκλοφορίες δεν αποτελούν προάγγελο κάποιου album. 

Τελευταία