Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑCinobo: Ο ανεξάρτητος κινηματογράφος στη streaming εποχή

Cinobo: Ο ανεξάρτητος κινηματογράφος στη streaming εποχή

16/11/2020

Ο κόσμος αλλάζει και μαζί του αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι Τέχνες είναι διαθέσιμες στους ανθρώπους. Λίγες δεκαετίες πριν, η σκέψη πως θα είχαμε στα χέρια μας μια συσκευή μέσω της οποίας θα είχαμε πρόσβαση σε όλη τη μουσική και τις ταινίες που υπάρχουν, ήταν… τρέλα. Τα streaming services όπως Netflix και Spotify καθόρισαν τον 21ο αιώνα, όμως ένα μεγάλο κενό στο χώρο του κινηματογράφου παρέμενε ακάλυπτο. Ο λόγος για το ανεξάρτητο και arthouse cinema, το οποίο χάρη στο Cinobo αποκτά τη δική του διαδικτυακή στέγη!

Αυτή τη στιγμή, το Cinobo προσφέρει 14 ημέρες δωρεάν δοκιμής στο κοινό με τη δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή, ενώ η συνδρομή είναι μηνιαία και ανέρχεται στα €7.99/μήνα για πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο. Αρκετά φθηνότερο ως streaming service από πολλά διαθέσιμα, mainstream, το Cinobo έχει μπει στην αγορά και είναι επικεντρωμένο στον στόχο του που δεν είναι άλλος από την προώθηση της «ψυχής» του παγκόσμιου κινηματογράφου, του ανεξάρτητου και arthouse cinema.

«Βήμα» στον ανεξάρτητο κινηματογράφο

Τι είναι το Cinobo; Πρόκειται για ένα νέο, ελληνικό streaming service το οποίο δίνει «βήμα» στον ανεξάρτητο κινηματογράφο του πλανήτη προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην ποσότητα και την ποιότητα στο χώρο του streaming, προσφέροντας στους σινεφίλ τη δυνατότητα πρόσβασης στον «μεγαλύτερο επιμελημένο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου», όπως αναφέρει το ίδιο το Cinobo στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Στο Cinobo, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο από όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, το οποίο συχνά είναι δυσεύρετο. Χάρη στο Cinobo, δημιουργείται ένας χώρος για εξερεύνηση πέρα από κάθε φαντασία, για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης. Εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες από όλο τον κόσμο όπως Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία, Αυστραλία, με όλα τα είδη όπως κωμωδίες, θρίλερ, ερωτικές ιστορίες, οικογενειακά δράματα, ντοκιμαντέρ, και άλλα.

Τα πρόσωπα πίσω από την προσπάθεια

Το Cinobo ξεκίνησε με σκοπό να περάσει στο χώρο του streaming ένα κομμάτι του κινηματογράφου το οποίο έως σήμερα θεωρούταν… παρίας από το ευρύ κοινό. Όχι λόγω ποιότητας, αλλά κυρίως λόγω διαθεσιμότητας. Κοινώς, ο κόσμος προσελκύεται από θέματα και έργα τέχνης τα οποία βλέπει συχνότερα μπροστά του, και ο ανεξάρτητος/arthouse κινηματογράφος δεν θεωρείται συχνά άξιος αναφοράς από πολλά μέσα.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Cinobo αποτελείται από δέκα κεντρικούς συντελεστές, ανθρώπους με αγάπη για τον κινηματογράφου, που ενώνονται από το κοινό όραμα ανάδειξης του ανεξάρτητου cinema στην Ελλάδα, και στον κόσμο. Βάσει της σειράς που παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Cinobo, οι κεντρικοί συντελεστές είναι οι: Δάφνη Μπεχτσή (Managing director), Αλέξης Βούκαλης (e-commerce manager), Κωνσταντίνος Τσίγκος (digital product manager), Στέλλα Καραγιαννάκη (logistics manager), Χρήστος Πολίτης (communications manager), Βαγγέλης Δημόπουλος (content & social media), Σοφία Μπεχτσή (operations officer), Τάσος Μελεμενίδης (head of programming), Θοδωρής Δημητρόπουλος (blog editor-in-chief & curation), και Τάσος Χατζηευφραιμίδης (curation).

Ακολουθήστε το Cinobo στα social media: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

Τελευταία