Αρχική DEPARTISTSLUCKY 88 τραγούδια σε ασυνήθιστες γλώσσες

8 τραγούδια σε ασυνήθιστες γλώσσες

17/11/2020

Με αφορμή την τελευταία κυκλοφορία των ισλανδόφωνων lstafir, μαζέψαμε οχτώ τραγούδια που είναι γραμμένα σε γλώσσες που οι περισσότεροι από εμάς δεν καταλαβαίνουμε, όμως σου καταφέρνουν και σου δημιουργούν την επιθυμία να θες να τα τραγουδήσεις.

 Alcohol – Rockhimnusz
Ξεκινάμε με τους Alcohol από την Ουγγαρία, μία χώρα με σχετική καλή παράδοση στον χώρο του heavy metal, οι οποίοι κυκλοφορούν το 2013 ένα single με τη συμμετοχή αρκετών ντόπιων αστέρων.

 

► Serj Tankian – Artskah
Πριν μάθουμε όλοι μας το Artskah λόγω του πολέμου και πριν οι SOAD κινητοποιηθούν, ο frontman του συγκροτήματος, Serj Tankian είχε γράψει το παρακάτω τραγούδι προϊδεάζοντας μας για την κατάσταση εκεί.

 

Myrkur – Tor i Helheim
H Δανή Amalie Bruun ή Myrkur, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων τραγουδά στη μητρική της γλώσσα. Μάλιστα ο τελευταίος της δίσκος, Folkesange, εκτός από τους στίχους, έχει έντονο Σκανδιναβικό άρωμα και στη μουσική, καθώς έχει η καλλιτέχνης έχει αφήσει εκτός τα black metal θέματα που συνόδευαν τις προηγούμενες δουλειές της.

 

Windir – Svartesmeden og Lundamyrstrollet
Αν και ο Valfar έφυγε πολύ νωρίς από αυτόν τον κόσμο, του ήταν αρκετά τα 25 χρόνια για να αφήσει το στίγμα του ανεξίτηλο στη μουσική σκηνή. Ο Νορβηγός στους πρώτους δίσκους των Windir είχε επιλέξει τη μητρική του γλώσσα για να εκφραστεί στιχουργικά. Μάλιστα δεν το έκανε χρησιμοποιώντας την επίσημη Νορβηγική, αλλά τη διάλεκτο της περιοχής, τα  Sognamål.

 

Finntroll – Solsagan
Μένουμε στον βορρά και πάμε στην Φινλανδία, όπου συναντούμε τους Finntroll που τραγουδούν στα Σουηδικά. Ναι, καλά διαβάσατε, δεν κάναμε κάποιο τυπογραφικό λάθος.

 

Vorna – Yksin
Θα μείνουμε στην ίδια χώρα και αυτή τη φορά έχουμε Φινλανδούς να τραγουδούν στη μητρική τους γλώσσα. Οι Vorna, περί ου ο λόγος, αν και δε χαίρουν μεγάλης αναγνωρισιμότητας μετρούν τρεις full length κυκλοφορίες που η μία είναι καλύτερη από την άλλη.

 

Falkenbach – Eweroun
Οι Falkenbach αν και γενικά συνηθίζουν να γράφουν στίχους στα αγγλικά, κάποιες φορές επιλέγουν γλώσσες όπως τα Λατινικά, τα Νορμανδικά, τα αρχαία Γερμανικά ή και κάποιους περίεργους συνδυασμούς, όπως παρακάτω όπου ακούμε αρχαία Γερμανικά και κάποιες διαλέκτους της ίδιας εποχής.  

 

► Njiqahdda – Interiumka
Μιλήσαμε για Νορβηγικές διαλέκτους, αρχαία Γερμανικά και ήρθε να φθάσουμε την μακράν πιο περίεργη καταχώρηση της συγκεκριμένης λίστας, τους Njiqahdda. Οι εν λόγω κύριοι, ο _ και o / (όχι δεν έπαθε κάτι ο συντάκτης μας, τα ονόματά τους είναι) γράφουν τους στίχους αποκλειστικά στα Njiijn, μία γλώσσα δική τους δημιουργίας. Μάλιστα γίνεται καλύτερο, αφού οι Αμερικανοί μέσα σε διάστημα 15 ετών, έχουν κυκλοφορήσει: 15 full length albums, 38 EP και 7 splits. Κάποιος θα τους έλεγε και ενεργούς.

Τελευταία