Αρχική DEPARTISTSΑΠΟΨΕΙΣΕίμαι ένας. . . Hamilton, ζω σε παράνοια

Είμαι ένας. . . Hamilton, ζω σε παράνοια

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το κοινό και τις αποφάσεις του. Η Δημοκρατία είναι το πλέον λειτουργικό σύστημα, είτε αφορά εκλογές, είτε ψηφοφορίες για βραβεία. Και τα People’s Choice Awards είναι η ευκαιρία του κοινού να ψηφίσει τα έργα και τα άτομα που θεωρεί κορυφαία. Αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα να ασκήσω κριτική σε τελικά αποτελέσματα, και αν κρίνω από τα φετινά People’s Choice Awards, τότε χαρακτηρίζω το 2020 ως την πιο παρανοϊκή χρονιά του 21ου αιώνα, κι ας απομένουν ακόμη 80 χρόνια για να μπούμε στον 22ο αιώνα (αν προλάβουμε, έτσι όπως πάει).

Γιατί το λέω αυτό; Διότι τα αποτελέσματα, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στη βιομηχανία του θεάματος, μιας και το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας 2020 πήρε το Bad Boys For Life. Η επιστροφή των Will Smith και Martin Lawrence «πόνταρε» στη νοσταλγία, αν και δεν είχε πολύ δύσκολο έργο μιας και αναμετρήθηκε με τα Extraction, Birds of Prey, Project Power, The Invisible Man, The Old Guard, Trolls World Tour. Και με το HAMILTON! Ένα μιούζικαλ 3 ωρών αφιερωμένο στον Alexander Hamilton, από τους Founding Fathers των Ηνωμένων Πολιτείων, και άνθρωπος ουσιαστικά υπεύθυνος για τα θεμέλια πάνω στα οποία οι Αμερικανοί έχτισαν τον θρύλο τους και έγιναν πρώτη δύναμη. Αλλά προφανώς Bad Boys, πιστολίδια, yeah, Will Smith. Καταλαβαίνω…

Τουλάχιστον, το Hamilton πήρε το βραβείο Drama Movie 2020, όπου πρακτικά δεν είχε αντίπαλο. Το γεγονός βέβαια πως το Mulan, το οποίο έκλεισα στα 4 λεπτά προβολής, ήταν η καλύτερη Action Movie του 2020, και ΟΧΙ το Bad Boys For Life που ήταν καλύτερη ταινία, είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει σε αυτά τα βραβεία. Μια παράνοια. Α ναι. Το Mulan ψηφίστηκε καλύτερο και από το Tenet.

Πόσων αιώνων είναι η Meredith Grey;

Μην με παρεξηγήσετε, αντιλαμβάνομαι πλήρως το cultural impact που έχουν οι σειρές οι οποίες διαρκούν 14 χιλιετίες όπως το Grey’s Anatomy. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω στην πραγματικότητα, είναι ποιοι το ψηφίζουν ως καλύτερη σειρά για το 2020. Η απάντηση βρίσκεται στους ανταγωνιστές της σειράς που πρωταγωνιστεί η Meredith Grey, το μεγαλύτερο σε ηλικία βαμπίρ στην ιστορία της τηλεόρασης (διότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 3.000 ετών, τόσο μακριά μοιάζει η πρώτη σεζόν).

Με εξαίρεση το The Last Dance που είναι ίσως το καλύτερο αθλητικό ντοκιμαντέρ που έχουμε δει έως σήμερα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, και το Tiger King που αποτέλεσε αιτία πόλωσης του κοινού, τα υπόλοιπα είναι σειρές «τσίχλες» αντίστοιχες του Grey’s Anatomy, αλλά με λιγότερες σεζόν. Οπότε δεν είχαν ελπίδα. Η Ellen Pompeo πρόσθεσε ακόμη ένα Female TV Star στο βιογραφικό της ως Meredith Grey, και το τοποθέτησε στο υπόγειο bunker που διαθέτει όπου κρατάει και άλλα αντικείμενα αξίας όπως δώρο από την Κλεοπάτρα, την πρώτη ελιά στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, και μια από τις σφραγίδες της Αποκάλυψης. Λογικά. Όαση στην κόλαση το Comedy TV Star βραβείο της Sofia Vergara για το ρόλο της στο Modern Family, με την κατηγορία να έχει 7 γυναίκες υποψήφιες. A good day.

Κορεάτικο ποπ + Bieber μουστάκι = Παραιτούμαι

Redneck μουστάκι (περίπου) και ανάποδο καπέλο, και αλυσίδα ασημένια, και βραβείο Male Artist 2020, επειδή ο Justin Bieber μπορεί. Δεν σχολιάζω. Δεν έχω ιδέα. Μάλλον κάτι κάνει καλά για αυτό που τραγουδάει. Ariana Grande στην κορυφή για το Female Artist 2020, με Βαγγέλη Τσιμπλάκη να σας εξηγεί καλά στο review για το Positions τον λόγο που του χρόνου η Ariana δεν θα πάρει αυτό το βραβείο.

Μα γιατί ο μεσότιτλός σου ξεκινάει με τη φράση «Κορεάτικο ποπ», Κώστα; Επειδή αυτοί οι BTS είναι προφανώς είναι ρομπότ κατασκευασμένα από τη Big Hit Entertainment με σκοπό να «σβήσουν» τη σωτήρα μας Lady Gaga από τον χάρτη. Η Korean boy band επτά ατόμων πήρε τα εξής βραβεία: Group of 2020, Song of 2020 (Dynamite), Album of 2020 (Map of the Soul: 7, τίτλος από άλλον πλανήτη) και Music Video of 2020 (ναι, Dynamite, προφανώς). Σάρωσαν κοινώς, όπως και στα πρόσφατα MTV EMAs.

Ο λυτρωτής μας, Doug the Pug

Κοιτάζοντας τα βραβεία People’s Choice Awards συνειδητοποίησα πως υπάρχει κατηγορία «The Animal Star of 2020», και συγχώρησα τους υπεύθυνους των βραβείων που επιτρέπουν αποτελέσματα όπως τα παραπάνω. Ο Doug the Pug είναι ο λυτρωτής μας. Είναι το σκυλί που πήρε αυτό το βραβείο, αν και στην καρδιά μου όλα τα πλάσματα της λίστας αξίζουν έναν τίτλο. Η Esther το θαυματουργό γουρούνι, καθώς και οι Hosico (γάτα), Jiffpom (σκυλί), Juniper (αλεπού), Nala (γάτα), Suki (γάτα), αλλά και ο Maru, το cheems, το καλύτερο σκυλί στον κόσμο, ένα από τα σημαντικότερα memes της εποχής μας, το Shiba Inu της καρδιάς μας.

Doug the Pug, γνωστός και ως "το μόνο ζώδιο που υπάρχει σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου, και είναι το ζώδιό του"

Τέλος πάντων, όπως καταλάβατε το σημαντικότερο σκέλος αυτών των βραβείων είναι το βραβείο ζώου, διότι δεν έχουν δόλο, φθόνο, μίσος, και τίποτα από τα κακά στοιχεία των ανθρώπων που τους οδηγούν σε αποφάσεις όπως «GREY’S ANATOMY, BEST TV SERIES FOR 2678». Κάπου φτάνει…

Υ.Γ. Τουλάχιστον ο Lin-Manuel Miranda που υποδύεται τον Alexander Hamilton στο Hamilton πήρε το Drama Movie Star of 2020, και αναγνωρίστηκε έστω κάπως η αξία αυτού του musical.

Τελευταία