Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣDecembre Noir - The Renaissance Of Hope

Decembre Noir - The Renaissance Of Hope

Οι Γερμανοί Death Doom metallers, Decémbre Noir, επιστρέφουν και μας παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ ‘’The Renaissance Of Hope’’. Η μπάντα, η οποία έχει αφιερωθεί στο Death Doom metal από το 2008, κυκλοφορεί ένα νέο άλμπουμ κάθε δύο χρόνια από το 2014 με το ‘’Renaissance Of Hope’’ να είναι η τέταρτη κατά σειρά κυκλοφορία του κουιντέτου.

Με μια επική αίσθηση και ατμόσφαιρα, οι Decembre Noir δημιουργούν έναν μοναδικό ήχο με τη νέα κυκλοφορία τους, όπου το συναισθηματικό βάθος και ο βαρύς ήχος αναμιγνύονται σε μια απόδειξη της καταπληκτικής ικανότητας σύνθεσης τραγουδιών της μπάντας. Το άλμπουμ αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία ήχων αναμεμειγμένων, με riff να συνδυάζονται αβίαστα με όμορφα μελωδικά κομμάτια και γαλήνια ατμόσφαιρα. Η γκάμα διαφορετικών στοιχείων παρέχει μια επική, σχεδόν κινηματογραφική ποιότητα στην εμπειρία ακρόασης, επιτρέποντας στον ακροατή να βυθιστεί πλήρως στο περιεχόμενο.

Με το “A Swan Lake Full Of Tears”, ξεκινούν το ταξίδι τους όπου μετά από μια σύντομη, βαριά εισαγωγή, ο τραγουδιστής Lars προσθέτει τα βαθιά growl φωνητικά του και θέτει τον τόνο αυτού και των παρακάτω τραγουδιών. Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο στη μελωδία σχίζεται προς τη μέση του τραγουδιού και το ορχηστρικό απόσπασμα χαλαρώνει το τραγούδι αφήνοντας να ξεδιπλωθεί χώρος εκεί όπου πριν υπήρχε αυτό το καταπιεστικό σφίξιμο. Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, το τραγούδι χρειάζεται χρόνο για αυτήν την ανάπτυξη, αλλά και χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα καθαρά μέρη λειτουργεί πολύ καλά στο σύνολο του.

Εάν αφήσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει στο τέλος του εναρκτήριου κομματιού, θα ξεθωριάσει αμέσως αυτό το συναίσθημα από το κομμάτι «Hope / Renaissance» και την εισαγωγή του. Το κομμάτι έχει γρήγορο ρυθμό και είναι βαρύ και απροσδόκητο. Ενώ το "Hope / Rennaissance" ασχολείται με την επιθυμία κάποιου να πεθάνει και την εκπλήρωσή της, έτσι λυρικά αφιερώνεται σε ένα πολύ περίπλοκο θέμα, το τραγούδι αντικατοπτρίζει αυτήν την πολυπλοκότητα στη δομή του μέσα από πολλές αλλαγές tempo, τονικές ποικιλίες και ποικίλα φωνητικά. Το "Hope / Renaissance" αποδεικνύεται το αποκορύφωμα του άλμπουμ. Το κουιντέτο λάμπει πραγματικά. Εδώ συγκεκριμένα, το κεντρικό θέμα επιλέγεται άριστα και συνοδεύεται άρτια από μια κιθάρα που καταφέρνει επανειλημμένα να θέσει ένα ηχητικό φως στο τέλος της σήραγγας, που αναζητείται επανειλημμένα στο τραγούδι.

Το "Ritual And Failure" και το "Behind The Scenes" είναι τυπικά τραγούδια των DECEMBRE NOIR, ζυγίζουν πολύ και αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα με το ζήτημα της ταυτότητάς τους. Το τελευταίο είναι το δεύτερο στολίδι του άλμπουμ μετά το “Hope / Renaissance”. Το "Wings Of Eschaton" επικεντρώνεται στη δουλειά της κιθάρας, το πως παρέχει ένα κατάλληλο αντίβαρο στους στίχους της δομής του κομματιού και με το παιχνίδι της μεταξύ ρυθμών οι αναμνήσεις των HARAKIRI FOR THE SKY ζωντανεύουν.

Η παραγωγή του άλμπουμ είναι απολύτως εκπληκτική. Κάθε νότα χτυπάει με τέλεια ευκρίνεια, επιτρέποντας στον ήχο κάθε οργάνου να αναπνέει κάτι που πραγματικά χρειάζεται στο συγκεκριμένο είδος. Οι DECEMBRE NOIR παραδίδουν έναν δίσκο που παράχθηκε με υψηλή ποιότητα και διαθέτει έναν τόσο πλούσιο ήχο που η ακρόαση του είναι απλά μια απόλαυση. Οι Γερμανοί φαίνεται να έχουν βρει ο ένας τον άλλον στιλιστικά και σταθερά στηρίζουν την ανάπτυξή τους. Ολόκληρο το άλμπουμ δείχνει ότι το θέμα της «ελπίδας» μπορεί να επεξεργαστεί πολύ καλά, ειδικά σε αυτό το είδος, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, χωρίς να χάνεται η σοβαρότητα που χαρακτηρίζει το είδος. Εάν έχετε τη διάθεση για εκλεπτυσμένη μελαγχολία και βαριά τραγούδια, δεν πρέπει να αποφύγετε αυτό το δίσκο. Με το “The Renaissance Of Hope” οι DECEMBRE NOIR κυκλοφορούν το καλύτερο άλμπουμ τους μέχρι στιγμής.

Rating: 

 8.5


Εταιρεία: Lifeforce Records
Genre: Melodic Doom/Death Metal
Παραγωγός: Alexander Dietz, Decembre Noir
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13/11/2020
Band Links: Decembre Noir, Facebook, Spotify

Τελευταία