Αρχική ΝΕΑCINEMA/TVΤο νέο cut του Godfather III από τον Francis Ford Coppola αποκαθιστά μια ιστορική αδικία

Το νέο cut του Godfather III από τον Francis Ford Coppola αποκαθιστά μια ιστορική αδικία

Γι’ άλλους είναι μια σχετικά ικανοποιητική τρίτη ταινία σε μια θαυμαστή διλογία. Γι’ άλλους δεν υφίσταται καν. Το μαύρο πρόβατο των Κορλεόνε, ο τρίτος Νονός του Φράνσις Φορντ Κόπολα, επιστρέφει σε μια βερσιόν που είναι σαφώς πιο κοντά στο αρχικό όραμα του σκηνοθέτη και χωρίς την κλασική και αρκετές φορές ενοχλητική στουντιακή παρεμβολή.

Παρά τις επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ (όταν το Goodfellas είχε έξι) η ταινία έχει καταχωρηθεί ως απογοητευτική σε σχέση με τις προηγούμενες δυο. Ο Κόπολα δεν είχε ποτέ τη δύναμη να αντιταχθεί στο στούντιο που απαίτησε σε πολύ λίγο χρόνο τη δημιουργία του φιλμ, ενώ όπως συμβαίνει -δυστυχώς- στα γυρίσματα ταινίας του Κόπολα, κάτι θα πήγαινε στραβά. Εν προκειμένω, η αποχώρηση της Γουινόνα Ράιντερ, που θα έπαιζε την Μαίρη Κορλεόνε, κόρη του Μάικλ και της Κέι. Αντ’ αυτού, επιλέχθηκε η κόρη του Κόπολα, Σοφία και τα αποτελέσματα ήταν, ας πούμε χάριν συντομίας, όχι και τα καλύτερα δυνατά.


Σε τούτο το νέο cut, επιστρέφει ο αρχικός τίτλος που ήθελαν οι Κόπολα και Μάριο Πούζο, Godfather Coda: The Death of Michael Corleone, η ταινία θα έχει εντελώς διαφορετική εισαγωγή και κλείσιμο, ενώ παράλληλα έχουν αλλάξει θέση σε αρκετές σκηνές, όπως και τη χρήση της μουσικής. Σίγουρα θα το δούμε, αλλά μετά και τις προσθαφαιρέσεις που έκανε ήδη τα προηγούμενα χρόνια, στην Αποκάλυψη Τώρα με το Final cut, αλλά και στο λιγότερο γνωστό Cotton Club, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι η αριστουργηματική διλογία του Νονού θ’ αποκτήσει επιτέλους ένα πραγματικά αντάξιο φιλμ ως επίλογο. 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αίθουσες στις 4 Δεκέμβρη (για Ελλάδα, μάλλον δύσκολο) και σε Blu-Ray/ψηφιακές πλατφόρμες στις 8 Δεκέμβρη

Τελευταία