Αρχική DEPARTISTSLUCKY 88+1 κινούμενα σχέδια των ΄90s

8+1 κινούμενα σχέδια των ΄90s

19/11/2020

Με τον Darkwing Duck να επιστρέφει, βρήκαμε καλή νοσταλγική αφορμή – εμείς οι μεγαλωμένοι στα 90s – να θυμηθούμε ποια παιδικά (γιατί έτσι τα λέγαμε) βλέπαμε μικροί (ή και μεγάλοι) και θα ήταν καλό να γίνει ένα remake και σε αυτά.

Σημείωση: Ένας και μοναδικός κανόνας, όλα να έχουν αρχίσει και ολοκληρωθεί εντός της δεκαετίας και δεν αναφέρονται ταινίες, anime και παιδικά προγράμματα που δεν ήταν κινούμενα σχέδια.

The Magic School Bus (1994-1997)

Το The Magic School Bus ήταν μία σειρά κινουμένων σχεδίων Αμερικανο-Καναδικής «καταγωγής» βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιβλίων των Joanna Cole και Bruce Degen. Ακολουθούσε την Miss Frizzle με την τάξη της και με το μαγικό της σχολικό μέσα στο οποίο πραγματοποιήσουν ταξίδια και ανκάλυπταν τον κόσμο.


Mighty Max (1993–1995)

Ξεκίνησε ως η «αγορίστικη» έκδοση των Polly Pocket και σύντομα μεταφέρθηκε σε κινούμενο σχέδιο. Ο Max είναι ένα αγόρι στη προεφηβική του ηλικία που αποκτά ένα κόκκινο καπέλο που στο μπροστινό του μέρος φέρει ένα κίτρινο Μ. Το καπέλο διαθέτει μυστικιστικές δυνάμεις και επιστ΄ρπει στον Max να ταξιδεύει στον χωροχρόνο.

Droopy: Master Detective (1993–1994)

Ο νωχελικότερος σκύλος κινουμένων σχεδίων αποφασίζει μαζί με τον γιο του Dripple, ντύνονται ντετέκτιβς και εξιχνιάζουν τα εγκλήματα που συμβαίνουν στις σκιές των αστικών κέντρων. Συνήθως, μέχρι να τα καταφέρουν, συνήθως μπλέκονται σε διάφορες άτυχες – και άβολες – καταστάσεις.

Animaniacs (1993–1998)

Ένα από τα κινούμενα σχέδια της λίστας που πράγματι επιστρέφει. Με την υπογραφή του Steven Spielberg να δεσπόζει, τα Animaniacs δε θα το κατατάσσαμε με βεβαιότητα στην κατηγορία «παιδικό πρόγραμμα». Οι πρωταγωνιστές μας, είναι όντα αγνώστου είδους τα οποία έχουν μία τάση να προκαλούν μεγαλύτερο χάος και από τον Taz.

Pinky and the Brain (1995–1998)

Spin-off των Animaniacs οπότε δύο στοιχεία δε θα μπορούσαν παρά να είναι ίδια και ποια είναι αυτά; Φυσικά ο Steven Spielberg και το reboot. Εδώ έχουμε δύο ποντίκια που βρίσκονται κλειδωμένα στο εργαστήριο και ο Brain κάθε βράδυ ψάχνει να βρει έναν τρόπο να καταλάβουν τον κόσμο. Εξετάζοντας το τι συμβαίνει στο 2020, ίσως και να το πέτυχε.

Gargoyles (1994–1996)

Πριν από χίλια χρόνια (και 25 επιπλέον πια) κυβερνούσαν οι προκαταλήψεις και τα ξίφη. Ήταν η εποχή του σκότους, ήταν ο κόσμος του φόβου, ήταν τα χρόνια των Gargoyles. Αγάλματα την ημέρα, πολεμιστές τη νύχτα, προδοθήκαμε από τους ανθρώπους που είχαμε ορκιστεί να προστατεύομε και ένα μαγικό ξόρκι μας πέτρωσε για 1000 χρόνια. Χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς κάτι;

Captain Planet and the Planeteers (1990–1996)

Γη, Φωτιά, Αέρας, Νερό, Καρδιά. Τα πέντε στοιχεία που υπάρχουν στα δαχτυλίδια των πρωταγωνιστών που τους τα έχει η δώσει η αρχαία θεά Γαία. Ορκισμένοι προστάτες του περιβάλλοντος, που κάθε που τα βρίσκουν σκούρα (σε κάθε επεισόδιο δηλαδή) ενώνουν τις δυνάμεις και καλούν τον Captain Planet.

Samurai Pizza Cats (1990–1991)

Δυτική μεταφορά anime η οποία ακολουθεί τρία πλάσματα που είναι κάτι μεταξύ σε γάτες Mega Man είναι προστάτες του Τόκιο απέναντι στον δαιμονικό, υποχθόνιο, πανούργο, δολοπλόκο και αδίστακτο κακό, τον αρουραίο Μεγάλο Τυρί.

And the Winner is… X-Men: The Animated Series (1992-1998)

Οι διάσημοι μεταφέρονται επιτυχημένα (γιατί έχουμε ένα θεματάκι με αυτό και τους X-Men) στη μικρή οθόνη, σε μία ίσως από τις καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων. Ο Ron Wasserman των Fisher συνθέτει το χαρακτηριστικό μουσικό θέμα που συνοδεύει τον καθηγητή Xavier και τους μαθητές της σχολής του για νέους με εξαιρετικές δυνατότητες.