Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣKiller Be Killed - Reluctant Hero

Killer Be Killed - Reluctant Hero

Το ομώνυμο album των Killer Be Killed το 2014 ήταν μια αυτές τις σπάνιες στιγμές κατά τις οποίες ένα supergroup καταφέρνει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που γεννούν οι άνθρωποι οι οποίοι το συνθέτουν. Περιέχοντας όλα τα καλά που έχουν προσφέρει και προσφέρουν στη μουσική οι Max Cavalera (Soulfly/Cavalera Conspiracy), Troy Sanders (Mastodon) και Grep Puciato (The Dillinger Escape Plan), το «Killer Be Killed» μας χάρισε ένα λαμπρό αποτέλεσμα, προϊόν της συνεργασίας σπουδαίων και σημαντικών ανθρώπων για το heavy metal. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Killer Be Killed εξαφανίστηκαν γρήγορα, δεδομένης της καθημερινότητας του κάθε μέλους, και όλοι πιστέψαμε πως τελείωσαν όλα.

Οι Killer Be Killed όμως επέστρεψαν. Και δεν επέστρεψαν απλά και ήσυχα, αλλά με την προσθήκη του drummer των Converge, Ben Koller, ως full-time μέλος, και ένα album-διαμάντι: το Reluctant Hero. Για ακόμη μια φορά, αυτό που κάνει τη superband επιτυχημένη και εκτοξεύει το album είναι η πολιτική τους να δίνουν ίσες ευκαιρίες σε κάθε frontman τους να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του, εντυπωσιάζοντας με τις δυνάμεις και την προσωπικότητά του σε κάθε κομμάτι.

Το εναρκτήριο Deconstructing Self-Destruction φέρνει έντονα στοιχεία Sepultura, με τη μελωδικότητα του Sanders να στρώνει χαλί στα σκληρά φωνητικά Cavalera και Puciato, με τον τελευταίο να κυκλοφορεί πρόσφατα και το πρώτο του solo album. Στο Left Of Center οι Mastodon του Sanders «ακούγονται» από χιλιόμετρα, ενώ στο Filthy Vagabond οι Killer Be Killed παραδίδουν ΚΑΙ μαθήματα punk και hardcore, με τον Cavalera να έχει προσεγγίσει τα είδη στο παρελθόν, αλλά τον Sanders να κάνει την έκπληξη, προσφέροντας εξαιρετικά φωνητικά στο κομμάτι.

Δεν χωράει αμφιβολία πάντως ότι η κορύφωση του album έρχεται με το From A Crowded Wound. Διάρκειας επτά λεπτών, περνάει από διάφορες φάσεις, δίνοντας σήμα εκκίνησης με ένα βαρύ και σκληρό riff που ανεβάζει την αδρεναλίνη, πριν ο Puciato «μπει» με φωνητικά που ξεχειλίζουν οργή, για να δώσει τη σειρά τους στους Sanders και Cavalera ώστε να πράξουν τα δέοντα, ανταλλάσσοντας lyrics σε ένα καταπληκτικό 7λεπτο κομμάτι. Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία του heavy metal, η οποία θυμίζει πολύ το τελευταίο κομμάτι του δίσκου, Forbidden Fire, αλλά με σαφώς περισσότερη ισχύ.

Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να σχολιάσουμε «όχι θετικά» για το Relucant Hero, είναι ότι κατά διαστήματα δεν πλησιάζει το πρώτο album της superband. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το γεμάτο thrash Animus, το «πάντρεμα» death metal με space rock στο Dead Limbs, καθώς και το τελευταίο κομμάτι του δίσκου που είναι ό,τι πιο κοντά σε μπαλάντα έχουν οι Killer Be Killed στο δίσκο, παραμένουν δυνατές στιγμές σε έναν δίσκο ο οποίος δεν χάνει ποτέ τον στόχο του.

Δεν χωράει αμφιβολία πως η επιστροφή των Killer Be Killed είναι ευπρόσδεκτη. Ένα από τα καλύτερα super groups της τελευταίας δεκαετίας είναι και πάλι εδώ, με τέταρτο σταθερό μέλος, πολύ υλικό, και συνέπεια η οποία δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη που έχουν Cavalera, Sanders, και Puciato στο χώρο του heavy metal. Επίσης, δεν χωράει αμφιβολία το γεγονός ότι το Reluctang Hero ΠΡΕΠΕΙ να το ακούσουμε live. Από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο -θέλεις επειδή είμαστε σε δεύτερη καραντίνα, ή επειδή απλά το lineup της μπάντας είναι από άλλον κόσμο- σκεφτόμουν πως αυτό το album δεν γίνεται να μην ακουστεί live στην Ελλάδα από τους δημιουργούς του. Θα πέσουν κτίρια.-

Υ.Γ. Δεν έχω να πω απολύτως τίποτα κακό για την σπουδαία παραγωγή του Josh Wilbur των Lamb of God, Megadeth, και Gojira. Αψεγάδιαστη.

Rating: 

 9.5


Εταιρεία: Nuclear Blast
Genre: Groove/Thrash Metal, Heavy Metal
Παραγωγός: Josh Wilbur
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20/10/2020
Band Links: Killer Be Killed, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify

Τελευταία