Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗO Dave Mustaine μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Megadeth

O Dave Mustaine μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Megadeth

21/11/2020

O frontman των Magadeth, Dave Mustaine, φιλοξενήθηκε από τη Jackie Kajzer στην εκπομπή της Full Metal Jackie και μίλησε για το τελευταίο του βιβλίο "Rust in Peace - The Inside Story of the Megadeth Masterpiece", το επερχόμενο album και για το πώς βλέπει τους μουσικούς του σήμερα.

To βιβλίο του Mustaine που περιστρέφεται γύρω από τη συνθετική – και όχι μόνο – διαδικασία του Rust in Peace. Σε ερώτηση που του έγινε, για ποιον δίσκο θα ήθελε να διαβάσει μία αντίστοιχή ιστορία, ο Dave δεν κατονόμασε κάποιο album, αλλά είπε ότι σίγουρα θα ήθελε να μάθει ιστορίες που αφορούν τους Led Zeppelin και τους AC/DC, καθώς είναι μέσα στις πέντε αγαπημένες του μπάντες. Στη συνέχεια, πρόσθεσε και τους UFO, αφού όπως είπε, ο ήχος της κιθάρας του Michael Schenker ήταν αυτός που τον έκανε να συνεργαστεί με τον Mike Clink στο Rust In Peace.

30 χρόνια Rust In Peace

Περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο γράφονται οι κιθάρες για τους Megadeth – κατ’ επέκταση και για το Rust In Peace – και για την συνεισφορά του Chris Poland στο album.

Το βιβλίο όμως δεν περιέχει αποκλειστικά «μουσικά θέματα» καθώς ένα μέρος του είναι αφιερωμένο και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνο το διάστημα ο εμβληματικός frontman με τις καταχρήσεις. Εξηγεί ότι με τη βοήθεια της συζύγου του Pam κατάφερε να τα ξεπεράσει και να αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα ως ηγέτης του σχήματος. Περιέγραψε αναλυτικά τα προβλήματα της σχέσης τους και κατέληξε ότι το κακό της γούστο στους άνδρες αυτό που τους κράτησε μαζί.

Αναφορικά στους μουσικούς του σήμερα, για τους οποίους υποστήριξε ότι ενώ την τεχνική και το ταλέντο να παίξουν καλά – κάτι που το καταφέρνουν – τους λείπει το πραγματικό πάθος για τη μουσική και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να γράψουν καλά κομμάτια.

Ο δίσκος που με έκανε να αγαπήσω τη μουσική: Megadeth - Rust in Peace

Επιστρέφοντας στο Rust In Peace και το στιχουργικό του πλέον μέρος, θυμάται αρκετές μπάντες να γράφουν πραγματικά καλή μουσική, αλλά στιχουργικά να υστερούν. Ο ίδιος για να αποφύγει κάτι τέτοιο αναγκάστηκε να αφιερώσει πολύ χρόνο και σκέψη σε αυτό το κομμάτι και πλέον, τριάντα χρονιά μετά, θεωρεί ότι το πέτυχε.

Όμως δεν έμεινε μόνο παρελθόν του συγκροτήματος, καθώς αναφέρθηκε και στο επερχόμενο 16ο album τους. Ο Mustaine ανέφερε ότι είναι σχεδόν έτοιμος να μπει στο studio και να ηχογραφήσει φωνές και μερικά solos που έχει στο μυαλό του κατά τ’ άλλα ο δίσκος είναι έτοιμος. 

Τελευταία