Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΔημοπραττείται το drum kit του Neil Peart

Δημοπραττείται το drum kit του Neil Peart

23/11/2020

H Βρετανική εταιρία δημοπρασιών Bonham, ετοιμάζεται να βάλει προς πλειστηριασμό το drum kit του Neil Peart των Rush.

Πρόκειται για το drum kit που χρησιμοποίησε ο Peart την τριετία 1974 – 1977 τόσο στα live όσο και στο studio.

Ο γεννηθείς στο Ontario στις 12 Σεπτεμβρίου του 1952 Neil, ήρθε σε επαφή με τη μουσική όταν έπαιξε για πρώτη φορά πιάνο σε μικρή ηλικία. Η απόπειρα αυτή έληξε άδοξα - ευτυχώς αν θέλετε την άποψή μου - γιατί όπως είχε πει ο ίδιος, δεν του έκανε καμία εντύπωση. Η μανία του να δημιουργεί αυτοσχέδια drum kits παντού μέσα στο σπίτι και να τα χτυπάει, οδήγησε τους γονείς του να του πάρουν το πρώτο "εκπαιδευτικό" σετ όταν ήταν δεκατριών χρόνων. Όταν ξεκίνησε μαθήματα, κανείς δε φανταζόταν ότι έμελλε να γίνει ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς drummer όλων των εποχών.

Η συμβολή του στους Rush ήταν τεράστια. Δεν είναι τυχαίο ότι στο μυαλό πολλών οπαδών τους, οι Rush χωρίζονται σε δύο εποχές. Την προ και τη μετά Neil Peart. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο αν ακούσει κανείς το ομώνυμο άλμπουμ του 1974, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αν και μιλάμε για ένα εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου ντεμπούτο, επηρεασμένο από μεγάλα σχήματα της εποχής, όπως οι Led Zeppelin, η στροφή της μπάντας σε τεχνικά δύσβατα μονοπάτια και σε στίχους με βαθύτερο νόημα είναι εμφανής από την αρχή της συμμετοχής του Peart.

Μόνο καλύτεροι έγιναν όσοι προσπάθησαν να αναλύσουν τους ρυθμούς του, όσοι προσπάθησαν να μετρήσουν πάνω του ενώ "έτρωγαν τα μούτρα τους" ξανά και ξανά με το μετρονόμο του. Το σίγουρο είναι ότι χωρίς τον Neil Peart, όπως συμβαίνει με όλους τους τεράστιους της ιστορίας, η μουσική που ξέρουμε σήμερα πιθανότατα θα ήταν πολύ διαφορετική.

Τελευταία