Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣΥπόγεια Ρεύματα - Η γη που αφήνω

Υπόγεια Ρεύματα - Η γη που αφήνω

Ένα από τα συγκροτήματα που με πήραν απ’ το χέρι σχεδόν από την αρχή της εφηβείας μου. Βάζω το πρώτο κομμάτι του δίσκου… μπαίνει το μπάσο… ναι λέω, κάτι καλό θα ακούσω… Κι ενώ οι στίχοι μου δημιουργούν ένα γνώριμο συναίσθημα, διαβάζω παράλληλα ότι είναι γραμμένοι από τον Δημήτρη Μητσοτάκη (που εκτιμώ ιδιαιτέρως) για τον Νίκο Καββαδία (που λατρεύω απερίφραστα)! Ε πώς να πάει άσχημα αυτή η ακρόαση;! Μετά μπαίνει το δεύτερο και ομώνυμο τραγούδι του δίσκου «Η Γη Που Αφήνω». Το ‘πα δυνατά… Γράψανε δισκάρα!

Η φήμη που θέλει τα Υπόγεια Ρεύματα τα τελευταία χρόνια να έχουν φτιάξει και εξελίξει αισθητά τον ήχο και τις συνθέσεις τους, επισφραγίζεται με αυτή τη δουλειά. Οι πειραματισμοί τους επιτυχώς και με μαεστρία παντρεύτηκαν στην κλασσική τους ατμόσφαιρα, ο στίχος τους είναι τόσο ποιητικά και στοχευμένα συνεκτικός και επίκαιρος, με αρκετά ξεκάθαρα νοήματα όπως μας είχαν συνηθίσει από το παρελθόν, ενώ οι μελωδικές γραμμές είναι καθαρές, χορταστικές για το αυτί και η ενορχήστρωση πλήρης από κάθε άποψη για τις δυναμικές που θέλουν να δώσουν σε κάθε κομμάτι. Εξίσου αξιόλογη η συμμετοχή του Κυριάκου Σφέτσα στη μελοποίηση του ποιήματος του Ανέστη Ευαγγέλου «Με Παραχαραγμένη Τη Ζωή Μας» και ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη το μελοποιημένο από τα Υπόγεια Ρεύματα ποίημα του Κωστή Παλαμά «Γκρεμιστής».

Δυο ακόμα κομμάτια που ξεχωρίζουν στο δίσκο, είναι το «Ο Καλός Νοικοκύρης», γραμμένο με αφορμή τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, και το «Το Σκατό Του Φιδιού», μια ακόμα ηχηρή σάλπιγγα κατά του φασισμού.

Ο δίσκος «Η Γη Που Αφήνω» τιμά πραγματικά το όνομα και τη μακρόχρονη πορεία της μπάντας, η οποία παραμένει ικανότατος δέκτης ερεθισμάτων από την κοινωνική ζωή, φιλτράροντάς τα υπό το πρίσμα της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης.

Ευτυχώς η Ελληνική Rock Σκηνή, έχει ακόμα να περηφανεύεται για τέτοια μουσικά σχήματα

[Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ψηφιακά και σε CD από την Ogdoo Music Group στις 8 Δεκέμβρη 2020, ενώ θα κυκλοφορήσει και συλλεκτικό LP μεσα στους προσεχείς μήνες.]

 

Rating: 

 9.0


Εταιρεία: Ogdoo Music Group
Genre: Rock
Παραγωγός: Υπόγεια Ρεύματα
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 08/12/2020
Band Links: Facebook, Instagram, Twitter, Spotify, YouTube

Τελευταία