Αρχική POP CULTURESERIESCobra Kai: Season 3 - Review

Cobra Kai: Season 3 - Review

►►►SPOILER FREE REVIEW◀◀◀

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε σημαδέψει την ημερομηνία, όμως εγώ άνηκα αναμφισβήτητα στην κατηγορία αυτών που το είχαν πράξει εδώ και κανένα χρόνο. Έτσι, όταν το ρολόι έγραψε 18:20 και συνειδητοποίησα ότι η τρίτη season έγινε διαθέσιμη στο Netflix, οι πράξεις που έπρεπε να ακολουθήσω ήταν μονόδρομος. 

Αρχικά να πιάσω το κινητό και να παραγγείλω Mac, να συνδεθεί laptop με τηλεόραση, ήχος από στερεοφωνικό και να στοιχηθούν τα μαξιλάρια στον καναπέ σε ιδανική θέση, ώστε να μην χρειαστεί να σηκωθώ για τις επόμενες πέντε ώρες, πέραν των αναγκαίων (παραλαβή Mac πχ).

Πάμε τώρα να «συζητήσουμε» τί είδαμε στην νέα season της σειράς που αναβιώνει το Karate Kid με εξαιρετική επιτυχία. Οι χαρακτήρες της σειράς χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες· αυτούς που προϋπήρχαν από τις ταινίες και στους νέους που εισήχθησαν για τις ανάγκες της σειράς. Αν για τους πρώτους τα πράγματα ήταν απλά, καθότι στις συνειδήσεις των τηλεθεατών είχε πάρει ο καθένας τους την ανάλογη ταμπέλα (πχ. Ο Johnny ήταν ο villain, o Daniel ο καλός κλπ.) από την πρώτη κιόλας σεζόν, είδαμε την προσπάθεια των δημιουργών να την επαναπροσδιορίσουν. Εν ολίγοις, η επιτυχία της σειράς οφείλεται και στο γεγονός ότι αυτή τους η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η νέα σεζόν έρχεται να εξερευνήσει ακόμα περισσότερο αυτό το μονοπάτι και να δώσει το σωστό υπόβαθρο πίσω από κάθε επιλογή των χαρακτήρων. Μάλιστα γίνεται τόσο άρτια, που αρκετές φορές η διαχωριστική γραμμή μεταξύ καλών και κακών γίνεται εξαιρετικά θολή.

?λλος ένας καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας της σειράς είναι η σταδιακή επιστροφή χαρακτήρων των ταινιών μέσα στις σεζόν και ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνονται στην πλοκή. Η τρίτη σεζόν εμπεριέχει κάμποσες τέτοιες επιστροφές. Καμία δεν έχει γίνει πρόχειρα, αντιθέτως όλες έχουν πραγματοποιηθεί με εξαιρετική μαεστρία και όλες έρχονται να προσφέρουν τη δική τους καθοριστική συμβολή στη συνολική πλοκή.

Το γεγονός ότι η σειρά δεν επενδύει στην απλή αναβίωση των ταινιών, αλλά στη δημιουργία ενός δομημένου, πρωτότυπου σεναρίου, είναι το μεγάλο της ατού.

Η δράση είναι κλιμακούμενη και προφανώς κορυφώνεται στις τελευταίες σκηνές του τελευταίου επεισοδίου, όμως σε όλη τη διάρκεια καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο, αφού και τα flashbacks, πέραν από καλογυρισμένα, μαγνητίζουν τόσο αυτοτελώς, όσο και για τη σημασία τους στην τελική έκβαση της υπόθεσης/χαρακτήρα.

Γενικά, τις σειρές τις κρίνω σε δύο άξονες: πόσο διασκέδασα βλέποντας τες και το μέγεθος της προσμονής μου για την επόμενη σεζόν. Έτσι, το μόνο αρνητικό που θα βρει κάποιος βλέποντας την τρίτη σεζόν του Cobra Kai, είναι ο χρόνος που θα πρέπει να περιμένει για να δει την επόμενη. 

Rating:

Network: Netflix
Seasons: 3 (συνεχίζεται)
Επεισόδια: 10
Είδος: Δράσης, Κωμωδία, Δράμα
Σκηνοθεσία:
Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg, Lin Oeding, Steven Tsuchida, Jennifer Celotta, Josh Heald
Πρωταγωνιστούν: Ralph Macchio, William Zabka, Courtney Henggeler
Χώρα: ΗΠΑ

Τελευταία