Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΓνωρίστε τους Paranoid Reverb

Γνωρίστε τους Paranoid Reverb

09/01/2020

Οι Paranoid Reverb είναι μια stoner/metal μπάντα που σχηματίστηκε στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2016. Στις βασικές της επιρροές της μπορεί να βρει κανείς τα growly φωνητικά των Disturbed, τη μελωδικότητα των Led Zeppelin, τη «σκοτεινή» psych διάθεση τoυ ‘70s metal και την ένταση του ελληνικού desert rock της περασμένης δεκαετίας. Αποτελείται από τους Χρήστο Παπαϊωάννου (φωνητικά), Θέμη Γεωργιάδη (κιθάρα), Πέτρο Ξευγένη (κιθάρα), Τίμο Τυφλιώρη (μπάσο) και Ξενοφώντα Ζαφειρόπουλο (ντραμς).

Τα πρώτα βήματα του συγκροτήματος έγιναν σε γνωστά venues της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίστηκαν στο πλευρό συγκροτημάτων όπως οι Bonzai και οι Hidden in the Basement. Παράλληλα, ξεκίνησαν τη σύνθεση του δικού τους υλικού, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου συγκεντρώθηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, το Billion Drops. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Fireball Music Studio, σε παραγωγή-editing του Νίκου Γεωργιτσόπουλου και μίξη-mastering του Joe F.K. των Μ3ΜΦ1Σ.

Μέσα από τα εφτά κομμάτια του άλμπουμ η πεντάδα φτιάχνει ένα μουσικό σύμπαν εμπνευσμένο από τις καλύτερες στιγμές του «σκληρού» rock, ένα σύμπαν γεμάτο spooky αναφορές, «ύμνους» στα στοιχεία της φύσης και κυρίως ένα νεύρο που κερδίζει αμέσως τον ακροατή αυτής της πρωτοεμφανιζόμενης μπάντας. 

Τελευταία