Αρχική DEPARTISTSLUCKY 8Όταν η ήττα γίνεται βραβείο

Όταν η ήττα γίνεται βραβείο

10/1/2021

Η 10η Ιανουαρίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για την ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου και αυτό διότι είναι η ημέρα την οποία ο Leonardo DiCaprio βραβεύθηκε με το πρώτο Όσκαρ Α’ Ανδρικού της λαμπρής καριέρας του. Παρά το γεγονός πως η πρώτη του ταινία ήταν το Critters 3 του 1991, και παρότι έφερε τη «ζωή» ρόλους αξέχαστους, χρειάστηκε να περιμένει έως το «The Revenant» για να προσθέσει ένα Academy Award στο παλμαρέ του. Και ο DiCaprio ανήκει στους εν τέλει τυχερούς, μιας και η λίστα με τους ηθοποιούς που δεν κατάφεραν ποτέ ή δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάρουν το πολυπόθητο βραβείο, είναι γιγάντια. Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από το πρώτο βραβείο Όσκαρ του DiCaprio, το Depart.gr παρουσιάζει οκτώ ηθοποιούς που πλέον είναι γνωστοί (και) επειδή δεν βραβεύθηκαν.

Peter O’Toole

Δεν θα μπορούσε να μην είναι στην κορυφή. Ο Peter O’Toole έφυγε από τη ζωή το 2013 ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου χωρίς νίκη. Είχε λάβει 8 (!) υποψηφιότητες, για τα: «Lawrence of Arabia», «Becket», «The Lion in Winter», «Goodbye, Mr. Chips», «The Ruling Class», «The Stunt Man», «My Favorite Year», και «Venus».

 

 

 

 

Glenn Close

Η γυναίκα ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες δίχως βραβείο είναι και μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Glenn Close έχει προταθεί 7 (!) φορές για Academy Award και δεν έχει λάβει το ύψιστο κινηματογραφικό βραβείο ποτέ! Για Α’ Γυναικείου ήταν υποψήφια χάρη στα «Fatal Attraction», «Dangerous Liaisons», «Albert Nobbs» και «The Wife», ενώ για Β’ Γυναικείου για τους ρόλους της στα «The World According to Garp», «The Big Chill», και «The Natural».

 

 


 

Johnny Depp

Όπως ο Jack Sparrow, έτσι και ο Depp ακόμη αναζητά χρυσάφι χωρίς αίσιο τέλος. Ο σπουδαίος ηθοποιός έχει λάβει υποψηφιότητες για τα «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl», «Finding Neverland» και «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street». Δεν έχει ακόμη βραβείο Όσκαρ.

 

 

 

 

 

Angela Bassett

Η φιλμογραφία της περιέχει πάνω από 50 ταινίες, από το 1986 έως και σήμερα. Ωστόσο, η Angela Bassett έχει λάβει μόλις μια υποψηφιότητα για Όσκαρ στη διάρκεια της καριέρας της, για Α’ Γυναικείου Ρόλου στο «What’s Love Got to Do with It», αλλά δεν πήρε το βραβείο.

 

 

 

 

 

Willem Dafoe

Ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός έχει λάβει τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, τρεις για Β’ Ανδρικού Ρόλου και μια για Α’, για τα «Platoon», «Shadow of the Vampire», «The Florida Project», και «At Eternity’s Gate». Για τις τρεις τελευταίες έχει λάβει υποψηφιότητα και για Golden Globe, αλλά δεν έχει κανένα από τα «μεγάλα» βραβεία.

 

 

 

 

Michelle Williams

Τέσσερις φορές έχει βρεθεί υποψηφία για Α’ ή Β’ Γυναικείου Ρόλου η Michelle Williams, για τέσσερις ταινίες. Ωστόσο, οι ερμηνείες της στα «Brokeback Mountain», «Blue Valentine», «My Week with Marilyn», και «Manchester by the Sea» δεν αρκούσαν στην Ακαδημία.

 

 

 

 

 

Edward Norton

Τρεις φορές έχει πλησιάζει το Όσκαρ ο Norton, και τις τρεις η Ακαδημία δεν του το έχει απονείμει. Ήταν υποψήφιος για Α’ Ανδρικού Ρόλου για το «American History X», και έχει λάβει δυο υποψηφιότητες για Β’ Ανδρικού για τους ρόλους του στα «Primal Fear» και «Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)».

 

 

 

 

 

Samuel L. Jackson

Με πάνω από 140 ταινίες στο βιογραφικό του και τόσο σπουδαία καριέρα, θα περίμενε κανείς ο Samuel L. Jackson να έχει ένα Όσκαρ. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχει Academy Award, αλλά υπήρξε μια φορά υποψήφιος για Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη ρόλο του στο «Pulp Fiction».

Τελευταία