Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΑποχώρησε από Nightwish και μουσική ο Marko Hietala!

Αποχώρησε από Nightwish και μουσική ο Marko Hietala!

12/1/2021

Το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2021 βρίσκει την παγκόσμια μουσική σκηνή «παγωμένη» για ακόμη μια φορά, ευτυχώς όχι λόγω εντός τραγικού γεγονότος. Ο Marko Hietala με ανακοίνωσή του μέσω της επίσημης σελίδας των Nightwish στο Facebook ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη μπάντα αλλά και από τη μουσική, κατηγορώντας ευθέως τη μορφή που έχει λάβει πλέον η μουσική βιομηχανία.

Η ανακοίνωσή του:

«Αγαπητοί fans. Αποχωρώ από τους Nightwish και τη δημόσια ζωή μου.

Για αρκετά χρόνια τώρα δεν έχω καταφέρει να λάβω χαρά από αυτή τη ζωή. Έχουμε έναν ποταμό από μεγάλες βιομηχανίες που απαιτούν εμπνευσμένη δουλειά από τους καλλιτέχνες χωρίς να μοιράζονται τα κέρδη τους δίκαια. Ακόμη και ανάμεσα στους καλλιτέχνες υπάρχει αυτή η αδικία. Είμαστε η… μπανανία (σ.σ. λέει τη φράση banana republic) της μουσικής βιομηχανίας. Μεγάλοι διοργανωτές συναυλιών ξεζουμίζουν τα κέρδη ακόμη και από το δικό μας merch, πληρώνοντας μερίσματα στη Μέση Ανατολή. Προφανώς κάποιες θεοκρατίες μπορούν να παίρνουν τα λεφτά της μουσικής, αλλά μπορούν να σε αποκεφαλίσουν ή να σε φυλακίσουν χωρίς να θεωρηθούν υποκριτικές. Μερικά παραδείγματα.

Το περασμένο έτος έμεινα στο σπίτι και σκέφτηκα. Βρήκα τον εαυτό μου να μην ενδιαφέρεται για πολλά πράγματα. Ένιωσα πως θέλω να λαμβάνω επιβεβαίωση για την τέχνη μου. Πρέπει να βρω νέους λόγους για να γράψω, να τραγουδήσω, και να παίξω. Στο βιβλίο μου έχω αποκαλύψει πως είναι χρόνια καταθληπτικός. Είναι επικίνδυνο για εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου το να συνεχίσω. Κάποιες σκέψεις μου παλιότερα ήταν σκοτεινές. Μην ανησυχείτε, είμαι καλά. Έχω τους δυο γιούς μου, τη γυναίκα μου, την υπόλοιπη οικογένειά μου, φίλους, ένα σκυλί, και πολλή αγάπη.

Και δεν νομίζω πως θα φύγω οριστικά.

Οι θεωρείς συνομωσίας είναι το «σήμερα». Για τους ανθρώπους που τους αρέσουν θέλω να τους πω ότι τα 55α μου γενέθλια στις 14 Ιανουαρίου και είχα αρκετό χρόνο στη ζωή μου να σκεφτώ. Το να κατηγορήσω των Tuomas θα ήταν προσβλητικό σε αυτόν και στην ελευθερία σκέψης μου. Είναι ένα πολύ θλιβερό πράγμα για όλους μας.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία έχω συμφωνήσει να κάνω εντός του 2021. Κατά τα άλλα, ζητώ από τα media, τις μπάντες, τους καλλιτέχνες, να μην μου ζητήσουν κάτι για το επόμενο έτος. Χρειάζομαι χρόνο. Ελπίζω να επανέλθω το 2022. Δεν υπόσχομαι κάτι.

Ζητώ συγγνώμη.

Marko Hietala.

Υ.Γ. Ο Tony Iommi εξαιρείται από την «απαγόρευση» επαφής μαζί μου. Ο παιδικός μου ήρωας αξίζει τέτοιας ιδιαίτερης μεταχείρισης».

Τελευταία